N201
| 13:32 | Rik Werner

Evofenedex wenst voortvarende aanpak van verbreding N201

Evofenedex wil dat er haast gemaakt wordt met de verbreding van de N201 tussen Amsterdam en Hilversum, omdat de fileproblematiek op de provinciale weg toeneemt. De brancheorganisatie meent dat de aandacht voor de verbreding dreigt te verslappen.

Dat meldt Evofenedex op haar eigen website. Reden tot zorg is het opstappen van de Utrechtse gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (VVD). Zij trad af vanwege de Uithoflijn. De politica was een warm voorstander van het verbreden van de provinciale weg.

Wikken en wegen

‘In 2017 zijn er diverse ‘wikken en wegensessies’ door de provincie Utrecht georganiseerd. Daarbij zijn de wensen en voorkeuren van bewoners, bedrijfsleven, gemeenten en provincie geïnventariseerd. Er zijn zeker tegenstellingen, maar de noodzaak voor de uitbreiding is groter’, meent Evofenedex. Tijdens de zogenoemde corridorstudie A1 Muiderberg – Eemnes bleek volgens Evofenedex al dat verbreding van de N201 een goede oplossing kan zijn voor files op de A1.

Onderzoek

Onder aanvoering van de inmiddels opgestapte Utrechtse gedeputeerde is naar aanleiding van de sessies een verkeersonderzoek gestart. De eerste resultaten daarvan worden in april verwacht. Evofenedex roept Provinciale Staten op de voortgang van het project te ondersteunen en te versnellen. ‘Die versnelling is hard nodig om het project af te ronden binnen de termijn van de huidige coalitie’, aldus de organisatie.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie