Euser Mercedes-Benz
| 11:05 | Arjan Olsthoorn

Euser viert eeuwfeest met nieuwe Actros-trekkers

Euser Transport heeft onlangs haar vloot versterkt met tien Actros-trekkers van de nieuwste generatie. De trucks werden gepresenteerd tijdens het feest ter ere van het honderdjarig bestaan van het bedrijf uit Barendrecht. Met de jongste aanwinsten komt het aantal Mercedes-Benz trucks in het wagenpark op meer dan honderd.

In de zoektocht naar versterking voor het wagenpark, viel de keuze van Euser op de nieuwste truck van Mercedes-Benz. Het werden tien luchtgeveerde Actros trucks met brede StreamSpace-cabine, die werden aangeschaft door middel van lease via Mercedes-Benz Financial Services.

Veilig en zuinig
Met de Mercedes-Benz Actros, maakt Euser een keuze voor veiligheid én brandstofverbruik. Zo zijn de trekkers uitgevoerd met alle mogelijke veiligheidssystemen. De MirrorCam vervangt de zijspiegels, verkleint de dode hoek en zorgt ervoor dat de chauffeur constant de hele combinatie in beeld houdt. Sideguard Assist waarschuwt de chauffeur wanneer een persoon of object zich in de dode hoek bevindt. Active Brake Assist 5 reageert sinds de nieuwe Actros generatie ook op voetgangers, fietsers en objecten. Deze systemen zijn een investering in onze chauffeurs, benoemt algemeen directeur Bas Euser. “Zij moeten hun werk zo veilig mogelijk kunnen doen. Daar hebben zij het juiste gereedschap voor nodig. De nieuwe Actros, met al haar veiligheidssystemen, past bij de standaard die wij daarvoor stellen.”

Euser

Met tien Actros 1842 LS maakt het nieuwste Mercedes-Benz truckmodel zijn entree in de vloot.

Mercedes-Benz app
Mede door de Multimedia Cockpit is de cabine van de Actros met recht een moderne werkplek. Daimler heeft diverse apps ontwikkeld om de chauffeur te ondersteunen bij zijn werkzaamheden. Zo geeft de Fleetboard Driver app geeft tips om zuinig te rijden. De wagenparkbeheerders krijgen realtime inzicht in de gegevens van voertuigen in het wagenpark. Samen met Mercedes-Benz Trucks Nederland gaat Euser kijken hoe ze aan de hand van de Fleetboard de efficiëntie van het wagenpark kunnen vergroten.

Euser is een specialist in distributie uit het Zuid-Hollandse Barendrecht. Het familiebedrijf verzorgt het vervoer voor winkels en horeca. Daarnaast is de logistiek dienstverlener ook actief in het transport van medicijnen en pallets.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie