Euromaster Nederland
| 16:35 | Arjan Olsthoorn

Euromaster Nederland lanceert duurzaamheidscertificaat

Om haar truckklanten te helpen met het verduurzamen van hun bandenmanagement lanceert Euromaster Nederland het duurzaamheidscertificaat Groen en duurzaam bandenbeheer.

Hergebruik van grondstoffen en lagere CO2 uitstoot door preventief onderhoud vormen de basis voor groen en duurzaam bandenbeheer. Bedrijven worden beoordeeld op 6 belangrijke punten, waarna een score wordt berekend. Op basis van een voldoende score ontvangen zij een certificaat met 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe duurzamer het bedrijf werkt.

Helpen

“De motivatie van bedrijven om hun activiteiten te verduurzamen wordt steeds groter. Veel bedrijven zijn hier ook mee aan de slag gegaan, maar weten soms niet hoe ze dit op het gebied van hun bandenbeheer kunnen doen. Met onze duurzame oplossingen willen wij hen helpen om slimmer om te gaan met hun bestaande middelen. We willen Nederland groen gaan kleuren”, vertelt René van Maasakkers, Commercieel Directeur bij Euromaster Nederland.

Hergebruik van grondstoffen en preventief onderhoud

Van Maasakkers: “Het begint bij de banden zelf: door het hergebruik van grondstoffen kan er fors bespaard worden op nieuwe materialen. We herprofileren en vernieuwen banden in plaats van ze te vervangen. En als een karkas op is, wordt deze verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Het onderhoud van banden is ook zeer belangrijk. Door regelmatig wagenparkcontroles uit te voeren en hierbij de banden op de juiste spanning te brengen, rijden voertuigen zuiniger en slijten de banden minder snel. De levensduur van banden kan hiermee met wel 10% verlengd worden. Wij balanceren de banden om de rolweerstand te verlagen en de wegligging te optimaliseren. Regelmatig uitlijnen zorgt ervoor dat de banden 15 tot 20% langer meegaan en er 3 tot 5% bespaard kan worden op brandstofkosten. Duurzaam bandenbeheer levert naast milieuvoordelen ook financiële besparingen op.”

Scorecard

Door middel van een scorecard wordt bij klanten objectief gekeken hoe zij scoren op de 6 onderdelen. De score die hieruit komt, geeft aan of de klant een certificaat met 1, 2 of 3 sterren ontvangt. “Bij een te lage score wordt er geen certificaat verstrekt. En wanneer de klant het certificaat heeft ontvangen, is de cirkel (of de band) dan rond? Zeker niet! Zodra klanten het certificaat hebben ontvangen, is dit niet het einde van het traject. Alle resultaten van de wagenparkcontroles worden bijgehouden in een bandenbeheersysteem. Samen met de klant kijken we periodiek welke aanvullende besparingen gerealiseerd kunnen worden. Klanten gaan met ons dus echt een langdurig traject aan voor verduurzaming”, aldus René van Maasakkers.

New Deal

Recentelijk heeft Euromaster haar truck offer vernieuwd, de zogenaamde New Deal. “Er bestonden al diverse serviceoplossingen die wij onze klanten aan konden bieden. De New Deal bundelt deze verschillende serviceoplossingen in 3 pakketten: MasterStart, MasterCare+ en MasterPremium. Elk voertuig draagt bij aan de winstgevendheid van een organisatie. Met dit nieuwe aanbod kunnen we ervoor zorgen dat deze bijdrage zo groot mogelijk wordt, omdat we bijvoorbeeld door middel van preventieve inspecties stilstand en de bijkomende hoge kosten kunnen voorkomen,” legt Marc Valentijn, Key Accountmanager Truck, uit.

René: “Met de New Deal kunnen wij al onze klanten een aanbod op maat geven. Het duurzaamheidscertificaat laat zien of klanten op de goede weg zijn en welke stappen zij nog meer kunnen zetten om groener te ondernemen. Het is een mooie volgende stap naar een groenere toekomst!”

Groen en duurzaam bandenbeheer

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie