Amerika
| 17:35 | Korneel Luth

Enerverend slot Amerikareis 2016

De Truckstar Amerikareis 2016 werd afgelopen vrijdag op enerverende wijze afgesloten op de 1,6 mijl lange testbaan van het Paccar Technical Center in de staat Washington.

Want daar mocht iedereen in een dikke Kenworth en/of Peterbilt rijden. Uiteraard werd van deze gelegenheid volop gebruik gemaakt. Ook leuk: er stond zelfs een DAF CF.

Truckstar was vorig jaar al een keertje te gast op het Paccar Technical Center. Hoe gaaf het was om met een Kenworth Icon 900 te rijden, lees je hier.

Kenworth-fabriek Renton 

Verschillende Kenworths en een DAF XF105 waren ook te bewonderen in de fabriek van Kenworth in Renton, even ten zuiden van de stad Seattle. Hier werd de groep Nederlanders warm onthaald en volgde een rondleiding door de fabriek. Dagelijks rollen hier acht vrachtwagens van de band. Dat zijn er niet veel want hier maken ze Kenworth-specials zoals oil-trucks. De grote aantallen worden in de veel grotere Kenworthfabriek in Ohio geproduceerd. 

Van Canada terug Amerika in

Een paar dagen eerder was het natuurschoon van Vancouver Island ingeruild voor de prachtige stad Vancouver, gevolgd door Seattle, waarmee men weer terug in Amerika was. De groep vergaapte zich ten noorden van Seattle aan de kolossale vliegtuigen van vliegtuigbouwer Boeing.

Daarmee kwam een bijzondere en schitterende reis ten einde. Binnenkort lees, en zie je meer in Truckstar. Hieronder staan alvast enkele foto’s.  

Enerverend slot Amerikareis 2016
Een DAF CF staat gebroederlijk naast een Peterbilt-trekker op de baan van het Paccar Technical Center. 

Winnaar Amerikareis bekendgemaakt!
Seattle is de grootste stad van de staat Washington.

Enerverend slot Amerikareis 2016
In de Kenworth-fabriek in Renton wordt de groep op mooie wijze verwelkomd.

Enerverend slot Amerikareis 2016
De deelnemers aan de Amerikareis 2016, oftewel The Dutch Truckers Tour 2016.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie