Maut-vrijstelling
| 18:03 | Bert Mateboer

Emons Group zet met LNG trucks verder in op verduurzaming

Emons Group heeft onlangs nieuwe Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen. De strategie van het bedrijf richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen in nichemarkten. De investering in LNG-trucks, waarmee een reductie van 20% op de CO2-uitstoot wordt behaald, is daarom een logische stap.

Je onderscheiden door middel van innovatieve en duurzame concepten in verschillende nichemarkten. Dat is de strategie van Emons Group. Het bedrijf stelt dat een logistiek dienstverlener zijn klant toegevoegde waarde moet leveren. Niet alleen in de laagste prijs, maar ook op het gebied van milieu en de laagst mogelijke CO2-uitstoot per vervoerseenheid. Met de investering in de Volvo FH LNG-trucks wordt deze belofte meer dan waar gemaakt. De CO2-uitstoot wordt met deze LNG-trucks direct met 20% teruggebracht.

Daan Emons, CEO van Emons Group: “Als familiebedrijf staan wij bekend om het leveren van innovatieve en duurzame logistieke oplossingen. Met onze 2WIN doubledeck-trailer leveren we bijvoorbeeld 60% meer laadvolume per transport. Gevolg hiervan zijn lage transportkosten per pallet, maar ook significante CO2 voordelen! Dit 2WIN-concept in combinatie met de inzet van duurzame brandstoffen zoals LNG, elektriciteit of waterstof betekent een echte win-winsituatie!”

Efficiënt & kostenverlagend
De Volvo FH LNG-truck heeft dezelfde rijeigenschappen als zijn tegenhanger op diesel. Qua onderhoud hebben de LNG-truck en de dieselvariant ook dezelfde onderhoudsintervallen. Verder is de truck net zo zuinig, maar ligt de brandstofprijs tot 40% lager. Dus; hoe meer kilometers er worden gereden, hoe beter dit voor de uiteindelijke Total Cost of Ownership is.

Roger Reiniers, director R&D van de Emons Group: “LNG is inmiddels een volwassen product. Deze LNG trekkers doen niet onder voor een diesel aangedreven trekker. Prestaties liggen qua trekkracht op vergelijkbaar niveau. Naast verminderde emissies ligt het geluidsniveau ook lager. Goed voor de omgeving en de chauffeur! Onze chauffeurs zijn positief verrast!”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie