Een beetje chauffeur...
| 12:04 | Korneel Luth

Emigreren?

Verrassend veel chauffeurs spelen met de gedachte om te emigreren.

Dat blijkt uit de resultaten van de jongste poll op Truckstar.nl. Hierin werd de vraag gesteld: ‘Denk jij er serieus over na om te emigreren en ergens anders chauffeur te worden?’

Tweederde wil wel; Canada populair

Maar liefst tweederde van alle respondenten geeft aan serieus na te denken om in een ander land te gaan rijden, of dit serieus overwogen te hebben. Slechts 34 procent zegt nooit overwogen te hebben te emigreren.

Vooral Canada lijkt een populaire emigratie-bestemming te zijn. Zeventien procent ziet zichzelf daar wel rijden. Maar ook de Scandinavische landen Noorwegen en Zweden zijn populair. Bij elkaar kiest veertien procent van de deelnemers voor deze landen.

Emigreren?
In Canada is het mooi rijden.

Mooi lezersbezoek aan DAF
Hoge en lange combinaties maken in Zweden de dienst uit.

Toch geen B-triples Melbourne-Sydney
In Australië is Kenworth het best verkochte truckmerk, maar veel chauffeurs rijden ook op Europese trucks.

Australië of Frankrijk

Sommigen kijken iets verder over de horizon; zeven procent wil in Australië of Nieuw-Zeeland gaan rijden.

Daarnaast ziet vijf procent van de deelnemers wel wat in Frankrijk en drie procent in Duitsland. Nog eens drie procent wil in een overig, niet in de poll genoemd land gaan rijden.

Zeventien procent zegt wel overwogen te hebben te emigreren, maar toch besloten te hebben in Nederland te blijven.

Hoe verrassend is de uitkomst echt?

De uitkomst is interessant maar misschien minder verrassend dan je op het eerste gezicht zou denken. De percentages zeggen ongetwijfeld iets over de onvrede die onder chauffeurs heerst wat betreft de misstanden in het wegtransport zoals de opmars van de laag betaalde Oostblok-chauffeur en zaken als de digitale tachograaf en ondredelijke boetes.

Daarnaast hebben we als chauffeurs allemaal wel wat onrust in ons, en zit het ons in het bloed om over de horizon te willen kijken en nieuwe landen en nieuwe bestemmingen te willen aandoen. Ook dat gegeven zal meespelen.    

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie