Eijgenhuijsen Precisievervoer
| 09:59 | Arjan Olsthoorn

Eijgenhuijsen Precisievervoer overgenomen door Elanders

Elanders neemt Eijgenhuijsen Exploitatie BV en haar dochteronderneming Eijgenhuijsen Precisievervoer BV over. Daarmee versterkt de Zweedse groep haar divisie Supply Chain Solutions. Eijgenhuijsen wordt samengevoegd met Elanders’ logistieke dochterbedrijf LGI Netherlands.

Eijgenhuijsen Precisievervoer is een particuliere onderneming met een historie van meer dan honderd jaar. De hofleverancier, gevestigd in Ruurlo, is een toonaangevende speler op het gebied van apparatentransport. Eijgenhuijsen biedt daarbij een uitgebreid palet aan diensten, inclusief assemblage en installatie van geavanceerde technische apparatuur. Dat doet het bedrijf onder meer voor de office en grafische industrie, de medische sector, ICT, horeca en retail.

Betere dienstverlening

Die activiteiten sluiten goed aan bij die van LGI Netherlands, onderdeel van Elanders Group. In Nederland heeft LGI drie grote warehouses, op strategische logistieke locaties in Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam. Daarvandaan belevert men met name Europese bestemmingen voor de B2B- en B2C-markt. LGI Nederland beschikt over een expeditieafdeling voor zeevracht en luchtvracht. Het eigen kantoor in Nieuw-Vennep handelt de luchtvracht af. Daarnaast verzorgt LGI Netherlands diverse douanediensten voor klanten.

Dankzij de overname van Eijgenhuijsen kan LGI Netherlands voortaan meer oplossingen op maat bieden voor speciaal transport, en alle waarde toevoegende activiteiten voor hightech-apparatuur.  Van installatie en instructie tot en met retourenlogistiek. Daarmee kunnen bestaande en nieuwe klanten uit sectoren waarin LGI Netherlands sterk is een nóg betere dienstverlening verwachten. Dat biedt kansen voor verdere groei in onder meer industrie, elektronica en healthcare & life science.

Eijgenhuijsen Precisievervoer

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie