Tesla Semi
| 09:34 | Arjan Olsthoorn

Eerste Tesla Semi voor PepsiCo

Het Amerikaanse voedingsbedrijf PepsiCo heeft de allereerste Tesla Semi in ontvangst genomen. PepsiCo, producent van onder andere Pepsi en Lay’s-chips, heeft het eerste exemplaar van de elektrische truck in gebruik genomen.

In augustus had Tesla-baas Elon Musk al laten weten dat de vrachtwagens nog dit jaar geleverd zouden worden. In oktober meldde het bedrijf dat de Semi iets meer dan 800 kilometer had gereden.

De Tesla Semi heeft de architectuur van de aandrijflijn zoals we dat kennen van Tesla’s personenauto’s, de Tesla Model S en Model X. Het TriMotor systeem zien heeft één motor op de voorste achteras en twee op de achterste achteras, die schakelen alleen in bij het accelereren. Op kruissnelheid worden de twee motoren van de achterste as losgekoppeld van de aandrijflijn.

Geheimzinnig

Hoewel de vrachtwagen nu naar de eerste klanten gaat, heeft Tesla heeft nog bijzonder weinig details van de Semi bekendgemaakt, wat mensen in het algemeen sceptisch maakt over deze elektrische truck. Zo is er nog niks bekend over de opslagcapaciteit van het accupakket. Ook het gewicht van de elektrische vrachtwagen is niet bekend. Tesla communiceert daarnaast geen verkoopprijzen.

PepsiCo heeft in totaal honderd Tesla Semi-vrachtwagens besteld. Het bedrijf wil de eerste vijftien vrachtwagens nog dit jaar in gebruik nemen. Daarnaast hebben ook onder meer winkelketen Wal-Mart en voedseldistributeur Sysco vrachtwagens besteld bij Tesla.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie