Volvo Electric
| 18:19 | Arjan Olsthoorn

Eerste in serie geproduceerde Volvo FE Electric voor Renewi

Als eerste organisatie, wereldwijd, heeft Renewi een order voor een elektrische Volvo-truck geplaatst. De Volvo FE Electric 6×2 met elektrische kraakpersopbouw wordt ingezet voor het inzamelen van bedrijfsafval in binnenstedelijke gebieden.

Het actief kunnen terugdringen van emissies. Het verder verduurzamen van de vloot. Het leveren van een concrete bijdrage. Voor Renewi zijn dát de voornaamste redenen om te investeren in een zwaar elektrisch voertuig.

Renewi

Voorjaar 2020
De Volvo FE Electric voor Renewi heeft een GVW van 27 ton. Het is daarmee het zwaarste elektrische voertuig dat door een OEM af fabriek en in serie geproduceerd wordt. Na het opbouwen van een kraakpers rond de zomer op de Nederlandse wegen verwacht.

Renewi’s elektrische Volvo wordt ingezet voor afvalinzameling in binnenstedelijke gebieden. Het voertuig is voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk. De accu’s laden ook tijdens het remmen op wat de Volvo FE Electric zeer geschikt maakt voor inzet met veel stop-and-go. Opladen gaat met 400 V AC-opladen  met 22 kW gedurende de nacht of DC-snelladen tot max. 150 kW. De bekende CCS/Combo2-aansluitingen worden toegepast.

Volvo Electric

Volvo Electric.

Circulaire economie
Als waste-to-product bedrijf geeft Renewi dagelijks nieuw leven aan gebruikte materialen. Het aanschaffen van het elektrische voertuig waarmee de recycler nog verder de emissies kan terugdringen en de vloot kan verduurzamen, komt dan ook niet als een verassing.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie