Eerste DAF met nieuwe SR1360T tandemas voor Lubbers
| 15:16 | Truckstar Redactie

Eerste DAF met nieuwe SR1360T tandemas voor Lubbers

Lubbers Transport Group uit Schoonebeek neemt de eerste DAF met een SR1360T tandemas in gebruik.

De DAF FTT XF105.510 Super Space Cab is uitgerust met de in februari gepresenteerde luchtgeveerde SR1360T tandemas en levert een gewichtsbesparing op van ruim 375 kg. De tandemas met enkele reductie is bedoeld voor het zware wegtransport en zorgt in combinatie met de geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak voor een beter rendement. Afhankelijk van de toepassing levert deze nieuwe tandemas een brandstofbesparing op van ruim 5 procent.
Het luchtgeveerde tandemstel met de typebenaming SR1360T is leverbaar op alle 6×4- en 8×4-uitvoeringen van de DAF CF85- en XF105-trucks. Het assenstel wordt geleverd in een tweetal varianten met technische draagvermogens van 21 of 26 ton voor totale treingewichten tot 70 ton. Voor speciale toepassingen zijn zelfs GCW’s tot 120 ton mogelijk. Naast het brandstofverbruik en het gewicht, zijn ook de onderhoudskosten van het nieuwe tandem lager, omdat de achterasolie slechts één keer in de drie jaar of 450.000 kilometer vervangen hoeft te worden.

De nieuwe DAF truck van Lubbers wordt ingezet voor specialistisch vervoer in binnen- en buitenland en is verder uitgerust met een Intarder, frontzicht camerasysteem en super luxe luchtgeveerde stoelen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie