*

| 10:38 | René Grünfeld

Eerste DAF CF hybride is voor Peter Appel

Peter Appel Transport heeft zijn eerste  DAF CF hybride in ontvangst genomen. Dat gebeurde op het splinternieuwe, ultramoderne dc van Albert Heijn in Zaanstad.

De hybride CF gaat met een citytrailer pendelen tussen dit dc en supermarkten van Albert Heijn in het gebied tussen Amsterdam en Utrecht. Binnen de bebouwde kom kan de CF elektrisch rijden, daarbuiten gebruikt hij zijn MX-11 dieselmotor. De accu’s worden opgeladen als de CF voor het laden van nieuwe vracht terug is op het dc. Dit duurt nu circa 30 minuten, maar Albert Heijn wil het laadplein van vloeistof-gekoelde stekkers voorzien en dan kan het laden ook in 15 minuten gebeuren. Louter op stroom ligt het bereik van de CF tussen de 30 en 50 kilometer.

Rolf Oltmans (47) is de vaste chauffeur op de nieuwe DAF CF hybride.

Nieuwe techniek

Chauffeur op de nieuwe CF wordt Rolf Oltmans. ‘Ze hebben mij gevraagd omdat ik geïnteresseerd ben in nieuwe techniek’, zegt hij. ‘Ik heb mijn oude CF ingeruild voor deze. Vijf dagen per week rijd ik er op en de andere twee dagen doet een collega dit.’ Rolf is erg benieuwd hoe de CF het in de praktijk zal doen. Op stroom is hij in elk geval zo stil, dat het lijkt of er geen motor aan het werk is. ‘Het enige wat je nu nog hoort, is een zacht gierend geluid. Dat komt door de rechte vertanding van de overbrenging. Die wordt nog vervangen door een schuine vertanding en dan is hij echt héél stil.’ De cabine van de CF 4×2 trekker is van alle gemakken voorzien waaronder standairco, een koelkast en een bed. ‘Overnachten doe ik er niet in, maar voor een powernap is het heerlijk.’

Meer over deze DAF CF hybride kun je lezen in het volgende nummer van Truckstar. Dat verschijnt op 22 maart.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie