| 15:56 | Robert Servaas

Duurzame logistieke oplossing van SUEZ, HAVI en Scania voor McDonalds

SUEZ, Scania en HAVI slaan de handen ineen voor de verdere verduurzaming van de logistieke activiteiten bij McDonalds met de ingebruikname van een Scania Hybrid van de nieuwste generatie. Hierbij wordt op de snelweg veel brandstof bespaard terwijl op het terrein van McDonalds full-electric en zero-emission wordt gereden.

De hybride truck is uitgerust met speciale apparatuur om in 1 stop alle vrij komende grondstoffen gescheiden van elkaar op te halen en af te voeren. Het is de bedoeling dat het voertuig de laatste kilometers vanaf de provinciale weg of snelweg elektrisch gaat afleggen. Ook de apparatuur om het afval in te zamelen werkt vanaf dan op elektriciteit. Zo vinden alle activiteiten op en rond het terrein van McDonalds zero-emission plaats. Op iedere route zitten tussen de 11 en 13 restaurants.

De nieuwe Scania P320 Hybrid is een HEV en heeft een 320 pk vijfcilinder Euro 6 motor die parallel werkt met een elektromotor die een vermogen van 177 pk (130 kW) en een koppel van 1.050 Nm genereert. Het lithium-ion oplaadbare accupakket is afgeregeld op 7,4 kWh om een lange levensduur te garanderen. De 320 pk dieselmotor werkt ook probleemloos met de hernieuwbare brandstof HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Zo biedt het voertuig op de langere termijn de mogelijkheid om, over de gehele inzet, de CO2 uitstoot tot 92% te reduceren.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie