Lidl
| 09:21 | Arjan Olsthoorn

Duurzaam transport levert Lidl tweede Lean & Green Star op

Lidl heeft als eerste supermarkt in Nederland direct de tweede Lean & Green star ontvangen. Onlangs mocht de supermarkt de twee sterren in ontvangst nemen voor hun duurzame filiaal in Oosterwold.

Op 26 april dit jaar sloot Lidl zich aan bij Lean & Green en op 5 oktober ontving de supermarkt zowel de eerste als tweede star.

‘Trots’

Ruud Metten, Manager Logistieke Inkoop & Innovaties bij Lidl, mocht de tweede star in ontvangst nemen. Zijn reactie: “bij Lidl werken we iedere dag hard om duurzaamheid en een gezonde leefstijl betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Dit geldt niet alleen voor ons assortiment maar ook voor onze bedrijfsvoering, en daarmee transport. We zijn trots dat onze inzet niet onopgemerkt is gebleven en we meteen beloont zijn met direct de tweede Lean & Green star.”

Duurzaam transport

Lidl heeft in een periode van 5 jaar een reductie van 30% CO₂ gerealiseerd, aldus de supermarkt. Dit komt onder andere door efficiënt te rijden en de vrachtwagens zo vol mogelijk te beladen. Op de terugweg neemt Lidl alle reststromen uit het filiaal weer mee om te recyclen. Bij Lidl zie je dan ook geen vuilniswagens bij het filiaal, waardoor ook het aantal verkeersbewegingen tot een minimum wordt beperkt. Daarbij kijkt het bedrijf kritisch naar beschikbare brandstoffen. Zo rijdt de supermarkt sinds 2016 met LNG, en sinds 2020 gebruikt het ook nog het duurzamere alternatief bioLNG.

De komende jaren gaat de supermarkt de inzet hiervan alleen nog maar verder verhogen. Daarbij wordt sinds juni 2021 de duurzaamste supermarkt van Nederland, Lidl Zero Almere Oosterwold, 100% emissieloos bevoorraad dankzij een elektrische vrachtwagen met een volledig elektrisch koelsysteem. Het uiteindelijke doel van Lidl is om binnen afzienbare tijd volledig emissieloos te kunnen rijden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie