A11
| 15:14 | Rik Werner

Duurste Belgische snelweg ooit gaat 26 augustus open

De duurste snelweg uit de geschiedenis van België gaat 26 augustus open voor het wegverkeer. Het betreft de A11, de nieuwe directe verbinding tussen Brugge en Knokke. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

De nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Knokke-Heist staat te boek als het infrastructurele paradepaardje bij onze zuiderburen.

Beweegbare bruggen

Het traject is voorzien van beweegbare bruggen ter hoogte van het Boudewijnkanaal en dat is een unicum, zo bericht de Vlaamse krant. Beweegbare bruggen werden tot dusver nooit eerder in Belgische snelwegen aangelegd, aldus de Gazet van Antwerpen. Het gaat om kolossen van ruim 850 ton. De A11 telt verder negen ecoducten en 15 kilometer aan belendende fietspaden.

Eerder klaar

Met de A11 denkt de Vlaamse overheid de haven van Zeebrugge beter te ontsluiten met het achterland, filevorming op secundaire wegen terug te dringen en het toerisme te bevorderen. Aanleg van het tien kilometer lange tracé, dat enkele maanden eerder gereed kwam dan gepland, kostte 674 miljoen euro.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie