Duitser in clinch met Haarlemse viaducten
| 15:03 | Truckstar Redactie

Duitser in clinch met Haarlemse viaducten

Een Duitse chauffeur van Porsche had woensdag een moeilijke tijd in de regio Haarlem.

Dat meldt RTV Noord-Holland. Op woensdagmiddag 28 augustus bleek een spoorviaduct over de Zijlweg te laag voor de bijzondere Porsche-trailer. De trailer kwam klem te zitten onder het viaduct, waarbij enige schade aan de oplegger ontstond.

Vervolgens gebeurde er nog een ongeluk: een scooterrijder klapte achter op de truck. De weg werd afgesloten en de truck werd bevrijd, maar dat bleek niet het einde van het verhaal.

Angst voor nieuw viaduct

Enkele uren later stond de truck opnieuw stil bij een viaduct. De chauffeur – uiteraard nog geschrokken van het eerdere drama – durfde een nieuw spoorwegviaduct niet aan.

Ditmaal stond hij bij het viaduct van station Heemstede-Aerdenhout en de politie kwam er wederom aan te pas. Agenten namen de doorrijhoogte van het viaduct op; de truck bleek er gewoon onderdoor te kunnen.

De chauffeur vervolgde daarop zijn weg, maar zal zich zijn rit naar Haarlem nog wel even blijven herinneren. Overigens is Haarlem ook bij veel Nederlandse chauffeurs berucht om de lage spoorwegviaducten. Die zijn prima omzeilbaar, maar dan moet je wel even weten hoe en wat. 

 

Foto: StrandpolitieBZ – Twitter

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie