Diesel
| 11:01 | Rik Werner

Duitse regering zegt nee tegen accijnsverhoging diesel

Prettige meevaller voor chauffeurs en transporteurs die veel in Duitsland actief zijn. De regering in Berlijn is niet van plan om de accijns op diesel te verhogen om zo de brandstof minder aantrekkelijk te maken.

Dat bevestigt een regeringswoordvoerder tegenover verschillende Duitse media. De zogenoemde Umweltbundesamt had een hogere dieselaccijns bepleit om zo de verkoop van dieselauto’s bij onze oosterburen af te remmen. ,,Er zijn geen plannen om de dieselaccijns aan te passen’’, aldus de woordvoerder van het ministerie van Financiën.

Merkel

Bondskanselier Angela Merkel is waarschijnlijk hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het intact houden van het dieselvoordeel ten opzichte van benzineauto’s. ,,We bevoordelen dieselauto’s, omdat ze minder Co2 uitstoten dan benzineauto’s’’, aldus Merkel. ,,Dieselauto’s presteren op dat vlak gewoon beter dan benzineauto’s.’’ Ze voegt daar aan toe dat diesels wél snel minder fijnstof, stikstofoxiden en roet moeten gaan uitstoten. ,,Consumenten moeten er op kunnen vertrouwen dat de uitstootwaarden die worden opgegeven door fabrikanten ook daadwerkelijk kloppen.’’

Frankrijk

Frankrijk is wel van plan diesel duurder te maken om zo de verkoop van zelfontbranders te ontmoedigen. De regering Macron wil de brandstofprijzen van diesel en benzine op korte termijn gelijkschakelen, waarbij de benzineprijs slechts een stukje omlaag gaat.

Lees ook: Alleen nog maar met Euro 6 diesel welkom in Stuttgart.

Frankrijk gaat diesel net zo duur maken als benzine.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie