Iveco pantservoertuigen
| 11:49 | Arjan Olsthoorn

Duitse leger plaatst order voor 1048 Iveco pantservoertuigen

De Duitse Bundeswehr heeft Iveco Defence Vehicles een raamcontract gegund voor de levering van 1.048 militaire Trakker-legervoertuigen. Deze speciale legervoertuigen worden tussen 2021 en 2028 geleverd.

De order begint met een eerste vaste batch van 224 8×8 voertuigen uit de gemilitariseerde Trakker-reeks van Iveco. Deze Trakkers zullen in vijf verschillende configuraties geleverd worden. Het gaat om voertuigen voor zeecontainertransport. Waarvan sommige Iveco’s zijn uitgerust met hydraulische kranen en liersystemen.

Bepantsering

Alle voertuigen voldoen aan het EURO-6-emissieniveau en zijn voorzien van gepantserde cabines. Deze moeten bescherming beden tegen mijnen en allerlei andere aanvallen. De gepantserde cabines bieden de inzittenden ook een hoog niveau van comfort en zijn ontworpen om plaats te bieden aan een verscheidenheid aan moderne militaire communicatie- en commandosystemen.

De afgelopen jaren heeft Iveco Defensievoertuigen ongeveer 2.000 voertuigen uit zijn brede productgamma aan het Duitse leger geleverd, inclusief gepantserde trucks. Iveco Defensievoertuigen is er trots op haar solide partnerschap met het Duitse leger de komende jaren voort te zetten.

iveco trakker

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie