Benninger & Föll
| 10:00 | Arjan Olsthoorn

Duitse Benninger & Föll investeert in 50 LAG-opleggers

De Duitse tankvervoerder Benninger & Föll vergroot zijn wagenpark met 50 LAG-opleggers. Het bedrijf vergroot met deze investering zijn positie binnen de ADR- en voedseltransportsector.

Met het milieu in het achterhoofd streeft Benninger & Föll naar een jong en modern wagenpark. De Duitse vervoerder is ervan overtuigd dat de constante evoluties, in zowel productie als engineering van opleggers, de ecologische impact minimaliseren. Het bedrijf rust tegelijkertijd zijn wagenpark ook rigoureus uit met track & tracing-mogelijkheden en beweert hierdoor 20 % minder vrachtloze transporten te moeten organiseren.

‘Geknipte partner’

“Verantwoordelijk ondernemen schept vertrouwen. Dat is ons motto,” aldus CEO Bernd Benninger. “Bij LAG Trailers vonden we de geknipte partner om onze langetermijndoelstellingen te bereiken op het vlak van economische zowel als milieu-doelstellingen. Hun voertuigen combineren namelijk een laag eigengewicht met een duurzaam ontwerp.”

Gevarieerde order

De indrukwekkende investering behandelt een order van 50 voertuigen. Waaronder 24 roestvrijstalen tankopleggers en 26 tankcontainerchassis voor het vervoer van ADR-producten en vloeibare levensmiddelen. De nieuwe LAG-opleggers worden zowel ter vervanging als vernieuwing van het bestaande wagenpark ingezet.

Het bedrijf kiest voor een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. Zo kan het gemakkelijk inspringen op de nieuwe tendensen in de markt. Een constante in het nieuwe order is de ingebruikname van zowel een hydraulische als elektrische lospomp. Evenals de mogelijkheid om via de zijkanten te lossen. Deze opties verzekeren Benninger & Föll ervan dat ze in eender welke situatie hun goederen kunnen lossen.

Ook op het vlak van veiligheid en werkcomfort verkiest het bedrijf een specifiek optiepakket. De tankwagens zijn namelijk allen voorzien van een dubbele klapreling die verbonden is met een wegrijbeveiliging.

Benninger & Föll

Benninger & Föll Liquid Logistics GmbH is een Duitse transporteur gespecialiseerd in het vervoer van ADR-producten en vloeibare levensmiddelen doorheen heel Europa. Het bedrijf opereert vanuit het hoofdkwartier gelegen in Abstatt met een oppervlakte van meer dan 7000 m² en een wagenpark van meer dan 70 trekkende eenheden.

LAG Groep

De LAG Groep behelst meerdere ondernemingen binnen Europa. Het bedrijf stelt circa 500 mensen tewerk via productiefaciliteiten, service werkplaatsen en saleskantoren in België, Nederland, Polen en andere Europese landen. Deze Europese industriële groep concentreert zich op het produceren van brandstofwagens, tankwagens, bulkwagens, bulkcontainers en containerchassis voor het intermodale verkeer met een hoog afwerkingsniveau en een sterke after sales service.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie