Drie Volvo FM 330's voor Beekman
| 11:01 | Korneel Luth

Drie Volvo FM 330’s voor Beekman

Beekman Transport heeft onlangs drie Volvo FM 330-trekkers in gebruik genomen.

De FM’s hebben de 11 liter euro 6-motor en zijn uitgerust met de Globetrotter-cabine. De trucks worden ingezet in de Benelux-distributie van Beekman Transport, en zijn een noviteit binnen het bedrijf.

“Het ging ons vooral om de werkplek van de chauffeur, de lage instap en de brandstofeconomie van de Volvo FM. Nu ze rijden, wordt dat ook bewezen. De chauffeurs zijn zeer positief en wat de zuinigheid betreft, scoren ze in de hoogste categorie”, zegt Martin Beekman van Beekman Transport.

Voor de citytrailer

“De Volvo FM is een multifunctionele truck. Ze worden nu gebruikt als trekker in combinatie met een citytrailer, maar kunnen ook ingezet worden in andere combinatie met andere opleggers.”

Doorslaggevende argumenten voor de Volvo FM waren positieve geluiden uit de markt, de veelzijdigheid, de lage instap en de brandstofeconomie. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks Apeldoorn.

Beekman Transport: Benelux en Rurhgebied

Beekman Transport heeft dagelijks circa 82 eenheden op de weg. Het bedrijf heeft zich toegelegd op distributie binnen de Benelux en het Duitse Ruhrgebied. Daarnaast vervoert Beekman interne transportmiddelen en doet men warehousing, waarvoor het bedrijf 25.000 m2 (80.000 palletplaatsen) op- en overslag heeft.

Martin Beekman: “Eigenlijk is onze kernactiviteit logistiek in de meest ruime zin van het woord. Het bedrijf, dat sinds 1937 bestaat, is een gevestigde naam in het transport.

“Die naam hebben we weten te realiseren door mee te denken met onze klanten. Voor sommige klanten beheren we grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Waar we halffabricaten lossen bij een klant, laden we op dezelfde locatie de eindproducten.”

“Door mee te denken en te zorgen voor een gesloten keten kunnen we flexibel werken, maar voorkomen we ook in hoge mate lege kilometers. Dat is ook de reden dat het merendeel van onze klanten binnen een straal van dertig kilometer rondom Apeldoorn te vinden is.”

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie