| 11:30 | Robert Servaas

Drama voor Van den Brink in Dakar

Een zwaar ongeval gisteren voor de Renault Sherpa van Martin van den Brink van Mammoet Rallysport. Bij het oprijden van een duin ging het mis. De motor miste vermogen waardoor de top niet gehaald werd en de truck achteruit het duin afrolde. Hierbij ging de Renault vier keer over de kop. Gelukkig raakte niemand gewond. Sterker nog, Van den Brink gaat vandaag gewoon weer van start voor de derde etappe, zo meldt het team op twitter.

Update: Inmiddels is duidelijk dat de motor van de Sherpa kapot is waardoor Van den Brink definitief uit de rally is en vanmorgen ook niet gestart is voor de derde etappe. “Als het blok op tijd gemaakt kan worden, gaan we zondag van start in het klassement voor de uitvallers”, aldus een teleurgestelde Martin van den Brink.


Ondertussen ligt favoriet Gerard de Rooy na twee dagen op plek twee in het klassement achter Nikolaev met zijn Kamaz. Ook Maurik van den Heuvel van Team De Rooy heeft de aansluiting met de kop gevonden. Dat belooft nog een mooie strijd de komende dagen in Zuid-Amerika.

Maar ook in Afrika wordt op dit moment een rally verreden, de Africa Eco Race. En ook daar strijden Nederlanders voor de eer. De Eco Race startte al op 1 januari in Monaco en eindigt zondag 13 januari in Dakar, eigenlijk zoals dat bij de eerste edities van de echte Dakar rally ook het geval was. Na zeven etappes staat Aad van Velsen met zijn Ginaf op de tiende plek in het algemeen klassement en is daarmee de beste Nederlander. Vlak erachter neemt Johan Elfrink plek elf in met zijn Mercedes-Benz.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie