Dongfeng slaat vleugels uit
| 12:04 | Korneel Luth

Dongfeng slaat vleugels uit

Deze week is officieel een joint venture opgericht tussen Dongfeng en AB Vovo.

Exact twee jaar geleden zaten de bestuurders van AB Volvo en Dongfeng Motor Group om de tafel om een grote samenwerking aan te gaan. Nu, twee jaar later is de samenwerking verder geïntensiveerd en officieel gemaakt door de oprichting van een joint venture in China: Dongfeng Commercial Vehicles Co. Ltd. (DFCV). 

In DFCV zal Donfeng een aandeel hebben van 55 procent en AB Volvo 45 procent. DFCV gaat Dongfeng trucks, bussen, chassis, motoren en transmissies verkopen. Daarbij zal de expertise van beide moederbedrijven aangewend worden.

Dongfeng slaat vleugels uit
Dit is de Dongfeng KX, het recentelijk gelanceerde topmodel.

China en de rest van de wereld

De strategie van DFCV bestaat uit drie stappen: de sterke positie op de Chinese markt handhaven, een degelijke basis verwerven in belangrijke truckmarkten buiten Chin,a en vervolgens de volwassen markten betreden om een wereldwijd herkenbaar en gerespecteerd merk te worden.

Olof Persson, president en CEO van Volvo zegt: “De oprichting van DFCV betekent een fundamentele verandering in de mogelijkheden voor Volvo Group in de belangrijke Chinese markt. Dit is de grootste truckmarkt in de wereld.”

“Samen met Dongfeng gaan we gaan we een sterk, wereldwijd bedrijf bouwen met een enorm potentieel voor groei, in China en daarbuiten.”

Dongfeng slaat vleugels uit
Dongfeng presenteerde op een bescheiden stand enkele trucks op de IAA 2014 in Hannover, waaronder dit midden-model, de KL. Daar trok Dongfeng de nodige belangstelling mee.


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie