| 14:09 | Klaas-Jan van Roekel

Doeken, zweet en tranen in Mooiste Truckstraat

De Mooiste Truckstraat op het Truckstar Festival is voor velen hét hoogtepunt van hun festivalbezoek. En begrijpelijk! Ook dit jaar staan hier 24 schitterende trucks die alle op hun eigen manier tot de verbeelding spreken. En deelnemen aan deze verkiezing betekent poetsen, poetsen en nog eens… juist! Want de jury van de Mooiste Truckverkiezing maakt al haar ronde en daardoor stijgt de spanning onder de deelnemers zichtbaar.

IMG_4233

Henk Mulder heeft de jury van de Mooiste Truckverkiezing al op bezoek

Strijd in de categorieën 
Johan Hoekstra en zijn maat Mark zitten echter rustig naast de truck van Johan, een Volvo FM 400 uit 2008. De dappere FM van HOS Oil strijdt in de categorie Bulk & Tanktransport tegen flink forsere deelnemers; de Kees in ’t Veen Tanktransport Mercedes Actros van Dennis Troost en de Meinders International BV Scania R620 van Remon Kies. “Deze combinatie is nu bijna 9 jaar oud en we hebben hem stapsgewijs zo opgebouwd. We zitten vast aan de reclame voorschriften van Total – zo is zelfs de RAL kleur van het chassis bepaald – maar met subtiele zaken als de kleur van de velgen of een special paint op de achterzijde van de cabine, hebben we de FM een eigen gezicht gegeven”.

IMG_4181

Johan Hoekstra (rechts) en maat Mark voor de superstrakke HOS Oil FM 400

Morgenochtend uitslag
Johan is de derde generatie in het familiebedrijf Hoekstra Olie Service (HOS) en is dagelijks onderweg met de FM die nu zo’n 400.000 kilometers op de klok heeft staan. Vorig jaar stond hij op de Showstraat en dit jaar dus tussen de mooiste trucks van Nederland. Een hele eer! Datzelfde geldt voor Henk Mulder die even verderop al bezoek heeft van de jury van de Mooiste Truckverkiezing. Henk kreeg maar weinig tijd gegund om zijn DAF XF in showconditie te brengen – tot woensdagavond was hij gewoon in de weer met het vervoer van kalveren – maar zijn veecombinatie ziet er uit om door een ringetje te halen. Complimenten! Voor Johan, Henk en de overige deelnemers wordt het nog heel spannend tijdens de bekendmaking van de Mooiste Trucks van Nederland. Morgenochtend om half twaalf zal de jury zich uitspreken en weten we wie er met de felbegeerde titel van Moosite Truck van Nederland vandoor gaat!

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie