DKV helpt bij Frans minimumloon
| 22:11 | Bert Mateboer

DKV helpt bij Frans minimumloon

DKV Euro Service helpt transportondernemers die op Frankrijk rijden met een gemachtigde die de klant ter plaatse vertegenwoordigt.

Buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die in loondienst ritten uitvoeren die aanvangen of eindigen in Frankrijk moeten vanaf 23 juli door middel van een mee te voeren document (detacheringsformulier) kunnen aantonen dat zij het Franse minimumloon ontvangen. Bovendien moet iedere onderneming die chauffeurs naar Frankrijk uitzendt een gemachtigd vertegenwoordiger in Frankrijk hebben aangesteld. DKV Euro Service heeft besloten zijn klanten een extra service te bieden door de transportondernemers die bij DKV zijn aangesloten een gemachtigde ter beschikking te stellen die de klant ter plaatse vertegenwoordigt.

Ook helpt DKV bij het invullen van de aanvraagformulieren. Het detacheringsformulier moet worden ingevuld door elke chauffeur die grensoverschrijdend vanuit en naar Frankrijk en binnen Frankrijk voor ritten wordt ingezet. Transitovervoer blijft uitgezonderd van dit voorschrift. De chauffeur moet een papieren exemplaar van het detacheringsformulier in het voertuig bij zich hebben. Verder moeten exemplaren zijn gedeponeerd bij de gemachtigd vertegenwoordiger in Frankrijk en bij de uitzendende onderneming (papier of digitaal). Ook moet de chauffeur een kopie van zijn arbeidsovereenkomst en een loonverklaring bij zich hebben.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie