Dikken
| 14:37 | René Grünfeld

Dikken: zoek een nieuwe baan in je vakantie

Dennis Dikken heeft om privéredenen besloten zijn transportbedrijf per 7 juli 2018 te sluiten. Alle vijftien werknemers moeten een nieuwe baan zoeken.

Dat vertelt directeur-eigenaar Dikken uit Nieuwleusen zijn mensen in een brief, gedateerd 1 juli 2018.

Nieuwe baan

Die nieuwe baan is noodzakelijk, want overname of inkrimping van het bedrijf is niet aan de orde. Geen probleem, want deze week wordt er nog gewoon gewerkt en daarna begint de vakantie, meent hij. En of iedereen op vrijdag de sleutels van zijn auto wil inleveren. Vergeet dan niet je eigendommen uit de cabine te halen, want de trucks worden verkocht.

Juli uitbetaald

Nu is Dikken de beroerdste niet, want iedereen krijgt de hele maand juli plus overuren uitbetaald. De bestaande vakantiedagen kunnen zijn chauffeurs gewoon opmaken. ‘In de drie weken dat iedereen vakantie heeft, moet het mijns inziens mogelijk zijn om een passende baan te vinden, omdat er momenteel veel vraag naar chauffeurs is. Iedereen is dus vrij om te gaan en staan waar hij wil’, schrijft Dikken. Hij zegt verder dat iedereen vrij is om op 8 juli bij een ander in dienst te gaan; de doorbetaling van de laatste drie weken is een ‘compensatie’ van zijn kant.

Afscheid nemen

Dikken besluit zijn brief met de opmerking dat hij op ieders medewerking hoopt te rekenen ‘en dat we gewoon op een nette manier afscheid van elkaar kunnen nemen’. Hij vergeet daarbij niet om iedereen voor zijn inzet te bedanken – bij sommigen praat hij over maanden, bij anderen over jaren. Maar verhalen  op sociale media over zijn plannen wil hij dan weer niet. Tja.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

5 Reacties
  1. Beste mir,

    Toevallig familie of vrienden van Dennis Dikken? Het is toch logisch dat hier comotie door ontstaat? Hou toch op man met je stoere gelul! Je kunt beter duimen voor de chauffeurs!!

  2. vaag verhaal dit! wie sluit er nou plotseling zijn bedrijf met 15 chauffeurs van de een op de andere dag? en de chauffeurs moeten maar zien waar ze terecht komen? man man man…….

    1. Als een werkgever zijn mensen op maandag per brief meedeelt dat ze vrijdag hun sleutels moeten inleveren, is dat dan geen bericht waard?

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie