Der Holländer
| 10:00 | Arjan Olsthoorn

Der Holländer kiest Volvo FH16 750 met Heiwo opbouw

De firma Der Holländer uit Berlijn heeft een bijzondere combi van Heiwo, met doorlaad mogelijkheid, in de vloot opgenomen. Heiwo staat bekend om zijn mooie en degelijke opbouwen en deze is er zeer zeker één van.

Op de zwaarste Volvo FH750 truck uitvoering heeft Heiwo een carrosserie geplaatst net 8.1 m lengte en 2.8 m inwendige hoogte, de achterdeuren zijn in harmonica uitvoering t.b.v. het doorladen. Heiwo monteert zelf de 50 mm pneumatische volume koppeling voor de middenas aanhangwagen. Voor het solo laden en/of lossen is er een D’hollandia volume laadklep gemonteerd. De carrosserie wordt op temperatuur gehouden door een Webasto warmwater kachel gemonteerd in een roestvrij stalen kist. In de vloer zijn 4 uitblaas openingen en de kokers hiervoor lopen door het hulpraam heen.

De wide-spread Heiwo middenas aanhangwagen heeft aan de voorzijde ook harmonica deuren met daarachter de zware 30 mm overrijdplaat voor het doorladen. Ook deze AHW is voorzien van een D’hollandia laadklep.

Het geheel is voorzien van een roestvrijstalen gesloten zijafscherming, zijverlichting onder en boven op de profielen. De truck is voorzien van volledige LED verlichting, SKF vetsmering, vloer/dak rails etc. De combinatie is in een opvallende gele kleur gespoten waarna de belettering is aangebracht met de 2 adressen in Berlijn. De combinatie gaat rijden tussen Nederlandse veilingen en de locaties van Der Holländer in Duitsland.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie