Denk mee met Ellen
| 10:55 | Bert Mateboer

Denk mee met Ellen

Ellen Punter is chauffeur bij Peter Appel Transport. Zij heeft een contract voor een jaar, maar wil graag een vast contract. Wie heeft een goede tip voor haar?

Een filmpje over Ellen (25) is onderdeel van een campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat bedoeld is om mensen te laten nadenken over vast werk en flexibel werk. In het filmpje dat een halve minuut duurt, vertelt Ellen iets over haar werk en haar wens om zo snel mogelijk een vast contract te krijgen. Ze rijdt met een Mercedes Actros trekker/opleggercombinatie waarmee ze brood vervoert naar winkels in Noord-Holland.

Een vast contract biedt meer zekerheid voor werknemers, maar is ook voordelig voor werkgevers, want door werknemers een vast contract aan te bieden blijft kennis en ervaring voor het bedrijf behouden.Ellen wil graag weten: wat kun je allemaal doen om zo snel mogelijk een vast contract te krijgen in de huidige arbeidsmarkt? Ze is benieuwd naar de reacties. Iedereen is uitgenodigd mee te denken en handige en creatieve ideeën te bedenken. Dat kan via de facebookpagina van ‘Hoe denkt Nederland?’

De campagne Hoe Werkt Nederland? verzamelt oplossingen van werknemers en werkgevers. Iedere twee weken wordt een nieuwe vraag over de veranderende arbeidsmarkt gesteld, waarover onder andere op Facebook kan worden meegedacht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie