Den Hartogh Logistics
| 11:42 | Arjan Olsthoorn

Den Hartogh Logistics ontvangt Koninklijk predicaat

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander der Nederlanden heeft Den Hartogh Logistics gisteren het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend. Deze eervolle onderscheiding is de beloning voor Den Hartoghs werk als toonaangevende logistieke dienstverlener voor de chemie-, gas-, polymeer- en voedingsmiddelenindustrie en markeert het 100-jarig jubileum.

Directeur Pieter den Hartogh: “Namens alle medewerkers van Den Hartogh Logistics kan ik zeggen dat we enorm trots zijn dat we nu de aanduiding ‘Koninklijk’ voeren. Het is letterlijk en figuurlijk de kroon op het werk van onze medewerkers over de hele wereld na 100 jaar ondernemerschap. Mensen vormden toen, en vormen nog steeds de ruggengraat van ons bedrijf. We hebben de afgelopen eeuw kunnen evolueren door onze ondernemingscultuur, de toekomst onder ogen zien en ons daarop aanpassen. En vanwege onze constante focus op verbetering en het oplossen van uitdagingen door met antwoorden en nieuwe logistieke oplossingen te komen”.

Predicaat

De koninklijke familie in Nederland heeft altijd dicht bij de economische ontwikkeling gestaan. Zodoende beloont de Nederlandse koning bedrijven die 100 jaar of ouder zijn met een speciaal predicaat. Dat predicaat geeft het bedrijf de mogelijkheid om zich ‘Koninklijk’ te noemen. Dit predicaat is niet in alle gevallen toegekend; slechts 45% van de bedrijven krijgt het. Aangezien de reputatie van het bedrijf en zijn management en aandeelhouders onberispelijk moet zijn.

Het predicaat ‘Koninklijk’ is in 1807 geïntroduceerd door de eerste koning van Nederland, Lodewijk Napoleon Bonaparte. De koning kan elk bedrijf, elke vereniging of instelling het recht toekennen om ‘Koninklijk’ in hun naam te gebruiken. Om in aanmerking te komen van nationaal belang zijn en minimaal honderd jaar bestaan. Er wordt rekening gehouden met de grootte van het bedrijf, de bedrijfsvoering, het personeelsbestand en de omzet. De Koning zelf is het enige formele instituut dat bevoegd is om de aanwijzing te verlenen.

Den Hartogh Logistics

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander der Nederlanden heeft Den Hartogh Logistics het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend.

1 Reactie
  1. Proficiat aan alle medewerkers in alle landen.Ik had 40 jaar geleden gesolliciteerd bij Den Hartogh maar werd te onervaren bevonden.Ben nog steeds chauffeur in hart en nieren en 24 jaar bij hetzelfde bedrijf werkzaam.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie