defensie scania
| 09:49 | Arjan Olsthoorn

Defensie verlengt onderhoudscontract met Scania Nederland

Onlangs is de handtekening gezet onder het nieuwe full-service onderhoudscontract voor de 555 Scania Vrachtwagens 165 kN/Wissellaad­systemen en Aanhangwagens (WLS) van Defensie. Het vorige contract liep in november 2019 af, het huidige contract heeft een looptijd van zeven jaar.

In 2005 rolde bij Scania Production Zwolle het laatste WLS voertuig van de band. Een jaar later is het onderhoudscontract ondertekend waarin Scania Nederland voor een periode van 13 jaar een unieke overeenkomst aanging met Defensie. Het nieuwe onderhoudscontract loopt tot 31 december 2026.

De 4-serie WLS trucks vormen nu – veertien jaar later – nog steeds een belangrijke schakel in het logistieke proces van de Nederlandse strijdmacht. Men treft de voertuigen nog dagelijks aan bij het uitvoeren van hun taak. Ook zijn ze, voorzien van bepantsering, ook bij enkele belangrijke internationale missies, zoals in Afghanistan, ingezet. Alle uitvoeringen zijn all-wheel-drive 4-assers (8×8). De cabine, waarbij het interieur gemakkelijk is om te bouwen tot 2 comfortabele slaapplaatsen, biedt plaats aan 5 inzittenden. De voertuigen zijn standaard voorzien van vele veiligheids­voorzieningen.

scania defensie

Scania Nederland verlengt het onderhoudscontract met Defensie tot 31 december 2026.

Beide partijen zijn tevreden over het full-service onderhoudscontract voor de WLS voertuigen. Het heeft dan ook in hoge mate model gestaan voor het servicecontract voor de 2.037 Scania Gryphus voertuigen. Hiervoor is overeengekomen dat Scania en Defensie, op basis van een prestatiecontract, gezamenlijk het onderhoud van de trucks verzorgen. Onderhoud van de trucks vindt plaats in zowel werkplaatsen van Scania als Defensie. In het contract is ook opgenomen dat defensiemonteurs worden opgeleid door Scania. Zo wordt tijdens internationale oefeningen en missies de inzetbaarheid van de trucks gegarandeerd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie