HSF Logistics
| 11:25 | Robert Servaas

Deense DFDS neemt HSF Logistics over

HSF Logistics groep heeft bekendgemaakt dat het wordt overgenomen door het in Kopenhagen gevestigde DFDS. De overname geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

De aandeelhouders van de HSF Logistics Group zijn voornemens om alle bedrijven die deel uitmaken van de groep met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 over te dragen aan het in Kopenhagen gevestigde DFDS, zodra dit door de regelgevende instanties is goedgekeurd.

Europese Mededingingsautoriteit

De groep exploiteert vier toonaangevende merken met HSF Logistics als marktleider in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en N&K Spedition en Skive Køletransport als marktleiders in Denemarken en Scandinavië, terwijl Eurofresh zich op de Duitse markt richt. Met deze overdracht van aandelen zullen alle ruim 1.800 medewerkers van HSF bij DFDS in dienst treden. Ook zullen alle onroerende goederen, inclusief 750 vrachtwagens en 1.500 opleggers, worden overgedragen. De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Mededingingsautoriteit, die naar verwachting binnen drie maanden zal plaatsvinden.

Toekomst veiligstellen

HSF Logistics heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, met name door de samenwerking en fusie met de N&K-bedrijven in Scandinavië. Naast transport zijn ze een sterke speler geworden op het gebied van verpakkingsmanagement en warehousing binnen de foodsector.

Om de toekomst van het bedrijf op lange termijn veilig te stellen, vonden de hoofdaandeelhouders dat het nu tijd was om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen met een lange termijn eigenaar met vergelijkbare waarden als HSF Logistics. “Het is onze overtuiging dat DFDS de basis kan leggen voor een stabiele toekomst van HSF Logistics. Met uitstekende mogelijkheden voor de verdere uitbreiding en groei. Daarbij worden de hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers voortgezet,” aldus het bedrijf op haar website.

Activiteiten blijven doorgaan

Men verwacht dat de overname binnen drie maanden wordt goedgekeurd. Tot die tijd blijven de dagelijkse activiteiten van HSF Logistics en DFDS gewoon doorgaan. Simon Frederiks, Martin Gade Gregersen, Dennis Nijmeijer, Frank Kremer en alle directieleden blijven in actieve functie. Zo kan een optimale integratie van beide bedrijven worden voorbereid.

hsf logistics

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie