Volvo Fh eXtreme
| 10:12 | Arjan Olsthoorn

De Volvo eXtreme is er weer!

Hij is er nog! Of weer, beter gezegd. Want dat de sinistere, matgrijze Volvo FH12 eXtreme er nog was, wisten we eigenlijk wel. Zo nu en dan ontvingen wij van lezers een foto dat de Volvo was gespot in Frankrijk.

Dat de Volvo FH eXtreme er wéér is wil dus zeggen dat de trekker terug in Nederland is. Momenteel staat de opvallende verschijning te koop bij truckhandel Vaex. Voor trouwe lezers van Truckstar is de trekker een oude bekende. Tien jaar geleden schitterde hij op het Truckstar Festival op Assen. In de maanden ervoor werd een standaard Volvo 4×2 trekker door de redactie omgetoverd tot een ware blikvanger. Met zijn matte lak, gladde cabine, strakke zijskirts en speciale achterbumper werd het een Volvo zoals nog nooit iemand hem gezien had.

Lampe

De eXtreme heeft een jaar of 8 dienst gedaan voor het Franse transportbedrijf Lampe.

Na het festival verdween de eXtreme uit beeld. Twee jaar daarna werd hij door een lezer gespot in Frankrijk, met Frans kenteken. En nu is hij terug in Nederland. Uiteraard ging Truckstar kijken hoe de eXtreme de tand des tijds heeft doorstaan. Het hele verhaal lees je binnenkort in Truckstar.

Truckstar Festival

De eXtreme werd in 2010 onthuld op het Truckstar Festival.

Zoals eerder gezegd staat de truck nu te koop in Nederland. Mocht je interesse hebben, neem dan een kijkje op de site van Vaex.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie