| 11:36 | Robert Servaas

De Iveco S-Way van Plokker Pallets

Op het afgelopen Truckstar Festival was de nieuwe S-Way van Plokker Pallets al te zien op de stand van Iveco. Maar pas onlangs heeft Martin Plokker zijn S-Way in ontvangst mogen nemen.

De S-Way van Plokker Pallets is een 4×2 low deck trekker. Deze configuratie is standaard voor het wagenpark van Plokker. Op deze manier kunnen alle trucks rijden met dezelfde trailers. Daarnaast is het voordeel van een low deck trekker natuurlijk het extra laadvolume. Martin Plokker: “We hebben dit nodig voor het laadvolume van de pallets. We vervoeren op één trailer ongeveer 800 pallets.” De trekker is rondom luchtgeveerd en heeft 570 pk.

Plokket Pallets
Plokker Pallets verkoopt, verhuurt, vernieuwt en vervoert, zoals de naam al doet vermoeden, pallets. Het bedrijf staat bekend om de opvallende zwart-gouden trucks. Een herkenbare huisstijl die door de vader van Martin Plokker, directeur Plokker Pallets, is bedacht. Al in 1975 begon Plokker sr. met de handel in pallets in IJmuiden. Toen al bestond de liefde voor showtrucks bij de familie Plokker. En deze liefde zet door in de volgende generatie. Ook de zoons van Martin staan maar al te graag met de Plokker trucks op truckshows.

De nieuwste aanwinst van Plokker is opgebouwd door van Kessel. Zo is er een RVS achterbumper met ronde lampen en zijn de sideskirts afgewerkt met lampenlatten. Ook heeft de truck van Plokker een vlakke achterwand met verlichting.

De chauffeur van de nieuwe Iveco werkt nog niet lang bij Plokker, dat maakt niet dat hij minder trots is op de truck. Trots laat hij het interieur zien dat volledig onder handen is genomen door M&M. Alles is bekleed met bruin leer en alcantara.

Alles Paletti
Op elke truck van Plokker is een airbrush met pallets en een pin-up te vinden. Ook op de nieuwe prijkt boven de LED-tekst ‘Alles Palletti’ zo’n unieke afbeelding. Het spuitwerk is gedaan door Cranen Fleetservice B.V. en Willeke van MW Designs heeft de special paint op zich genomen.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie