*

Martin van den Brink Renault Dakar 2018
| 08:16 | Rik Werner

Dakar etappe 3: Lekke banden plagen Martin van den Brink

Ondanks twee lekke banden in de derde etappe van de Dakar Rally heeft Martin van den Brink (Mammoet Rallysport) een achtste plaats behaald. Daarmee consolideert hij de zesde plaats in het algemeen klassement.

Martin van den Brink, Wouter Rosegaar en Daniel Kózlovsky moesten met hun Renault Sherpa Renault Sherpa 46 minuten en 37 seconden toegeven op de nummers een en twee, Federico Villagra (Iveco Team De Rooy) en Eduard Nikolaev. ,,We hebben één keer een foutje gemaakt. we reden aan de verkeerde kant van een duin. We moesten toen terug om het waypoint te halen. Dat heeft wat tijd gekost. Daarnaast kregen we twee keer een lekke band. De tweede lekke band was op 12 kilometer voor de finish. Ja. dat is heel jammer. Maar dat kan nu eenmaal gebeuren op die paden die bezaaid liggen met stenen.’’

De Harskamper kan ondanks het tijdverlies, in de etappe die uit twee delen bestond, goed leven met de dagklassering en de positie in het algemeen klassement. ,,We liggen op koers. De achterstand op de nummer drie in het algemeen is iets meer dan 20 minuten.’’

Veel duinen

Tweede Mammoet-man Janus van Kesteren kwam na 296 kilometer koers als dertiende over de finish en bezet namens Mammoet Rallysport in het algemeen klassement nu de elfde plaats. De Nederlandse Iveco-rijder Ton van Genugten (Team De Rooy) kwam op zijn zij terecht, verloor veel tijd en zakte van de vijfde naar de achtste plaats in het algemeen klassement.  ,,Ik raakte met het linker voorwiel een soort stenen plateau en ging rechts op de kant. In de duinen kun je corrigeren, hier niet.”

Ton van Genugten Iveco Dakar

Dinsdag wacht de vierde etappe. Ook dan kunnen de equipes hun borst nat maken. Rond San Juan de Marcona wacht één van de grootste etappes door het woestijnzand. Ruim 100 kilometer moet er door de duinen worden gereden. Ook dan kunnen de onderlinge verschillen weer zijn.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie