| 13:54 | Arjan Olsthoorn

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Het wordt de hoogste tijd om vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. 12 december is het Dag van de Vrachtwagenchauffeur!

Het beroep van vrachtwagenchauffeur wordt vaak onderschat. Je moet fit zijn, hard werken, maakt soms lange dagen, hebt veel verantwoordelijkheid en bent een onbisbare schakel in onze intensieve goederenstroom. Deze dag is dé kans voor magazijnchefs, planners, logistiek medewerkers, garagebedrijven, wegrestaurants, pompstations, douaniers etc. om hun dank en waardering over te brengen aan vrachtwagenchauffeurs.

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Samen maken we er een mooie dag van
Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten. Eerlijk. Oprecht. Vanuit het hart. Vol warmte. Waardering overbrengen. En tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. De uitvoering is in handen van Truckstar en Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Ieder bedrijf kan een leuke activiteit doen
Ieder bedrijf kan een handje helpen om chauffeurs op 12 december in het zonnetje te zetten: koffie met een taartje bij lossen van de vracht, leg de rode loper uit, verrassingslunch onderweg, alles kan. Jij kan invullen hoe je dat voor je ziet. Een onvergetelijke dag voor vrachtwagenchauffeurs, dat is het doel!

Meer informatie vind je op dagvandevrachtwagenchauffeur.nl.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

11 Reacties
 1. Hallo de chauffeur verdienen het altijdt hardt aan werk en over de wegen prestatie zelf 2 zonen elke week aan de rit en man lief ook geweest zit ons in hardt en nieren in bloed de jongere van de weg respeckt hartelijke groeten gea

 2. Het lijkt voor buitenstaander mooi beroep,maar dat is het allang niet meer. Dag van de chauffeur, flauwekul. Laat ze eerst maar zorgen voor voldoende parkeerplaatsen met faciliteiten. Nu sta je div. Keren per week je buiten de auto te wassen en te scheren en eten uit ,de kist, je bent niet meer dan een landloper met een bed, dat dan wel.ik hoef gelukkig niet al te lang meer, dat is maar goed ook want ik ben er helemaal klaar mee

  1. Goedemorgen Arnaud, hou de Truckstar in de gaten, binnenkort wordt hier meer over bekend gemaakt!

 3. het wordt ook wel keer tijd dat er een dag van de Vrachtwagenchauffeur komt we werken ons elke dag uit de naad voor NL en de rest van de EU. Eigenlijk moet het geen dag maar de maand zijn

 4. Zorg er maar voor dat de chauffeur met een 40 urige werkweek genoeg verdient en dat hij/zij ook een 40 urige werkweek kan maken.
  Jongeren/omscholers willen niet allemaal voor een schijntje werken en/of 50 of 60 uur per week werken.

 5. en zelf ook vrachtwagenchauffeusse doe me werk met plezier komt net kijken ben 62 lentes jong rij nu bij post nl en denk dus allebei andered tak in het transport op de vuilniswagen heerlijk

 6. Laten die transport bazen eerst maar eens correct het cao naleven, en niet lopen stelen van chauffeurs, om dan van dat gejatte geld ergens in januarie als kleuters in een zandbak te gaan spelen, wat zich Dakar noemt.
  En dan nog maar niet te spreken dat je erger als zwijnen word behandeld,
  Neem van mij aan bijna 40 jaar in het transport gezeten waarvan bijna 35 internationaal, ;; de hel is beter””
  Toon Vinckx

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie