Dag van de Vrachtwagenchauffeur
| 10:29 | Arjan Olsthoorn

Dag van de Vrachtwagenchauffeur: 9 december 2021

Zekerheid voor alles: de Dag van de Vrachtwagenchauffeur in 2021 verschuiven we naar 9 december 2021. De geplande datum van 10 juni komt dus te vervallen.

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur moet een dag zijn met veel leuke en ‘live’ initiatieven en dat is in juni niet (voluit) mogelijk. Daarom deze nieuwe datum. Noteer je alvast de datum in je agenda? Donderdag 9 december 2021: Dag van de Vrachtwagenchauffeur!

Wat houdt deze dag in?

Iedereen heeft zijn of haar eigen invulling aan deze bijzondere dag gegeven. En dat is ook het leuke van deze dag. Omdat iedereen ‘Bedankt chauffeurs!’ zelf inhoud mocht en kon geven. Als het maar oprecht en vanuit het hart was. Gewoon, omdat al die hardwerkende chauffeurs dat verdienen. Verschillende bedrijven wilden in 2019 bij de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur hun enthousiasme meteen al met ons delen. We hopen dan ook dat al deze, én nieuwe, bedrijven dit jaar meedoen aan de actie.

Deelnemende partijen kunnen naar eigen inzicht en idee de actie invullen: leg een rode loper uit, geef de chauffeur een appel mee voor onderweg, zet een tasje met leuke goodies van jouw bedrijf voor ze klaar, een taartje bij de koffie. Alles kan. Als de chauffeur zich in het zonnetje gezet voelt, dán is de actie geslaagd. Laat je ons weten wat jij gaat doen?

België

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur gaat óók internationaal: onze Zuiderburen in België doen in 2021 (via Febetra) ook mee!

Kijk nog even mee naar een greep uit de geweldige initiatieven die we in 2019 voorbij hebben zien komen. Alleen maar blije en trotse gezichten! Tof als jij daar ook aan hebt meegewerkt. Doe je ook weer mee op 9 december 2021?

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en Truckstar en is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van SOOB.
6 Reacties
  1. Mijn man en zoon zijn beiden chauffeurs. De chauffeurs verdienen inderdaad ook eens een complimentje. Ze werken tenslotte gemiddeld 15 uur per dag. Deze dag ze eens in het zonnetje zetten zal ze goed doen en hebben ze echt verdiend.

  2. wij zijn super trots op onze schoondochter Britney Verboon.
    Als jong meisje al op de vrachtwagen heerlijk kind.
    en nu volwassen op de grote wagen door heel nederland .
    Het is een harder werkster niks is te veel voor haar.

  3. Dik verdiend om een dag in het zonnetje gezet te worden. De man, vrouw die bijna nooit op tijd aan tafel zit maar er wel voor zorgt dat bij een ander het eten op tijd op tafel kan staan.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie