DAF Trucks
| 13:21 | Arjan Olsthoorn

DAF Trucks verhoogt productie in Eindhoven

Bij DAF Trucks kijkt men optimistisch naar de productieplanning voor de komende maanden. “We kunnen de productie per 1 november verder verhogen. We beschikken over een mooie orderportefeuille en willen de levertijden richting onze klanten niet te veel laten oplopen,” vertelt DAF-president Harry Wolters aan het Eindhovens Dagblad.

Onlangs meldde DAF Trucks dat het per 1 oktober de productie al opschaalt van 160 naar 180 vrachtwagens per dag. Per 1 november gaat de productie verder omhoog naar 192 trucks, dat is bijna terug op het niveau, van 200 stuks per dag, voor de uitbraak van het coronavirus.

Meer mensen

Om de productie te kunnen opvoeren naar het oude niveau, zijn ook meer medewerkers nodig. Wolters: “We hebben relatief meer mensen nodig, omdat het minder efficiënt is om op anderhalve meter afstand te werken.” Na de sluiting van de fabriek in Eindhoven werd er in april over een voorzichtige herstart van de productie nagedacht. Uiteraard werden ook bij DAF de coronamaatregelen in acht genomen.

NOW-regeling

Over de steun die DAF Trucks kreeg van de overheid, in de vorm van de NOW-regeling is Wolters zeer te spreken. “Wij zijn een schoolvoorbeeld van hoe nuttig de regeling kan zijn”, stelt de DAF-topman. DAF maakte gebruik van zowel de eerste als de tweede fase van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). “De rust die de regeling geeft in de onderneming is onbeschrijflijk. Je kunt blijven werken aan de toekomst. Ik had er niet aan moeten denken wat voor onzekerheid er zou zijn ontstaan als de regeling er niet was geweest,” aldus Wolters.

Lees het hele interview met Harry Wolters bij het Eindhovens Dagblad.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie