DAF Super-Super Space Cab??
| 11:30 | Truckstar Redactie

DAF Super-Super Space Cab??

Ronny Bechter wil graag een verlengde DAF.

Onlangs kregen we bovenstaande foto toegestuurd. Het betreft een uiterst zorgvuldig gemaakte photoshop van een DAF ‘Longline’ of hoe je het ook wilt noemen.

Ronny Bechter, eigenrijder uit het Duitse Lindau tekende de truck eigenhandig: “Ik ben een groot fan van grote cabines zoals de Scania Longline. Ik wilde graag eens kijken hoe mijn eigen DAF er uit zou zien met een verlengde cabine. Daarom maakte ik een paar jaar terug deze photoshop. Best geslaagd, nietwaar?”, zegt hij wanneer we hem bellen. De Duitse ondernemer heeft zelfs getracht om een DAF 105 daadwerkelijk te laten aanpassen. “Ik ben met diverse bedrijven in gesprek geweest, maar niemand wil zich er vooralsnog aan wagen. Sommigen denken dat het niet goed zou komen met de stabiliteit van het voertuig, en daarnaast speelt natuurlijk ook kosten een rol.”

Tanktransport
Daarnaast doet zich nog een ander praktisch probleem voor. Voorheen had Bechter transport meerdere trucks en deed het bedrijf ook tanktransporten, maar vanwege de moordende concurrentie in die sector is Ronny daarmee gestopt. “We rijden nu nog slechts met een DAF-truck en een Renault bestelbus. Achter de truck hangt tegenwoordig een normale 13,60 meter trailer, en daarmee zou je dus wettelijk gezien te lang worden met een verlengde truck.” Toch houdt Ronny hoop: “Het blijft nog steeds een droom om ooit een DAF met zo’n cabine voor de deur te hebben staan.”

Voor zover we weten heeft DAF geen plannen om een dergelijke cabine in productie te nemen, maar je weet natuurlijk nooit. Misschien brengt deze foto iemand op ideeën. Het bijzondere DAF XT project, waarbij DAF dealer De Burght uit Eindhoven begin dit jaar een XF105 voorzag van een neusje begon ook ooit als photoshop-idee, en een Engelsman waagde het een aantal jaren terug al eens om een XF95 met verlengde cabine te bouwen. 

Wél echt DAF nieuws lees je in Truckstar nummer 10. Daarin laten we je alvast een onthullende foto en een artist-impression zien van de nieuwe zware DAF, die volgende week geintroduceerd wordt op de Duitse vakbeurs IAA in Hannover.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie