DAF Museum
| 09:12 | Arjan Olsthoorn

DAF Museum opent deuren op woensdag 1 juli

Na meer dan 3 maanden opent het DAF Museum op woensdag 1 juli 2020 haar deuren weer. Uiteraard gebeurt dat volgens het protocol dat de Museumvereniging in overleg met de overheid heeft vastgesteld.

Volgens vicevoorzitter van het DAF Museum, Geert Vermeer, heeft het bestuur het zekere voor het onzekere genomen door nog niet per 1 juni open te gaan. “Het DAF Museum is bijna geheel afhankelijk van zeer betrokken en enthousiaste vrijwilligers, de veiligheid van de medewerkers/vrijwilligers en de bezoekers staat altijd voorop. Wij hebben bewust even afgewacht hoe het met de coronabesmettingen in Nederland zou verlopen. Dat ziet er nu hoopvol uit. Daarnaast hebben wij extra tijd genomen om het hele museum ‘corona-proof’ te maken. Wij hebben 7000 m2 tentoonstellingsoppervlakte, we zijn dus een groot museum. Er is een éénrichtingsroute opgezet en de anderhalve meter afstand kan nu veilig en zonder irritaties worden gehandhaafd. Al onze medewerkers/vrijwilligers ontvangen ook een uitgebreide instructie. Wij zijn er klaar voor!”, aldus Vermeer.

Unieke tentoonstelling
Het DAF Museum heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd en is vorig jaar sterk uitgebreid en vernieuwd. De recente sluitingsperiode is ook gebruikt om de inrichting van de nieuwe PACCAR Wing af te ronden (PACCAR is de Amerikaanse moedermaatschappij van DAF Trucks). Er is speciale verlichting en projectie aangebracht om vanaf 1 juli een tijdelijke PACCAR tentoonstelling te kunnen houden met onder andere een imposante Amerikaanse Kenworth Truck en speciale Kenworth en Peterbilt modellen. Deze tijdelijke tentoonstelling duurt van 1 juli tot en met 31 oktober 2020.

Vanaf 24 juni kunnen de bezoekers via de website www.dafmuseum.nl online reserveren om het DAF Museum te bezoeken.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie