DAF Museum
| 10:00 | Arjan Olsthoorn

DAF Museum bestaat 30 jaar

Het DAF Museum te Eindhoven bestaat dit jaar 30 jaar en dat wordt gevierd met een speciale tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren’.

Een team van 8 vrijwilligers is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding van deze bijzondere tentoonstelling. Met opmerkelijke automobielen uit de 90’er jaren wordt een fraai straatbeeld neergezet. Naast diverse personenauto’s van verschillende merken (waaronder merken die niet meer bestaan) zullen ook de DAF Trucks uit de jaren 90 in deze tentoonstelling een plek krijgen.
Dankzij de medewerking van de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club (NAMAC) maken tientallen schaalmodellen uit de jaren 90 de tentoonstelling compleet.

Blik op de Weg met Leo de Haas.

Indertijd was er een populair tv-programma over wegverkeer, genaamd ‘Blik op de Weg’. Het programma werd geproduceerd en gepresenteerd door Leo de Haas. In totaliteit zijn er meer dan 300 afleveringen uitgezonden met miljoenen kijkers. Leo de Haas heeft zijn medewerking toegezegd bij de totstandkoming van deze nieuwe tentoonstelling. Recentelijk heeft Leo de Haas zijn biografie uitgegeven ‘Mr. Blik’. Dit boek zal in een speciale beperkte oplage, met eigen tentoonstellingscover, worden aangeboden in de museumwinkel.

Trotse voorzitter Geert Vermeer

Afscheidnemend voorzitter van het DAF Museum Geert Vermeer en initiatiefnemer van deze tentoonstelling is er trots op. “Het thema is 30 jaar DAF Museum en dat sluit aan met de jaren 90.
Je moet minstens 40 jaar oud zijn om het straatbeeld van 30 jaar geleden te kennen. Een hele generatie heeft die periode niet meegemaakt. Dat is op zich al een grote doelgroep, waar wij ons op kunnen richten. Daarnaast zal deze tentoonstelling voor velen een feest van herkenning zijn. Ook de betrokkenheid van Leo de Haas bij onze ‘Blik op de Weg-tentoonstelling’ is uitzonderlijk, genoeg redenen om trots te zijn”, aldus Vermeer.

De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 4 juni tot en met 1 oktober 2023. De tentoonstelling is een aanvulling op de DAF personenauto’s, vrachtauto’s, schaalmodellen en memorabilia, die een vaste plek hebben in het DAF Museum.

DAF Museum Blik op de Weg

2 Reacties
 1. Goedenavond,mijn naam is Jos van Lierop woonachtig in Weert Limburg.
  Verleden heb ik aardig wat schilderijen gemaakt, het gaat om de schilderijen van een brandweer wagen, een collage schilderij van de Daf geschiedenis deel 1. Ook een collage van de Dag geschiedenis deel 2 , ook van de omroep N O S .
  Er is ook een groot schilderij van de haven met 3 trucks er op, het laatste schilderij dat van de haven met 3 trucks er op geschilderd.
  Heb ik geschonken aan de Daf museum, daar mee hebben ze mij niet mooie behandeld.
  Het Daf museum heeft het schilderij opgehaald, maar verder hoorden ik niets meer. Daar was ik niet erg blij mee,nu nog steeds niet.
  Verder wensen mijn vrouw en ik zelf jullie een goed 30 jaars verjaardag en dat er nog vele goede jaren er bij kom, zodat er genoeg mooi Daf trucks er bij komen in de verdere toekomst succes er mee

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie