renewi
| 12:30 | Arjan Olsthoorn

DAF levert eerste van 200 CF-trucks aan Renewi

Renewi heeft een grote order geplaatst bij DAF trucks. Het gaat om 200 nieuwe DAF CF-voertuigen met verschillende opbouwsystemen. De eerste exemplaren zijn onlangs aan de recycler overgedragen. Het betreft een aantal CF FAG-achterladers met kraakperssysteem bestemd voor het inzamelen van diverse afvalstromen.

De internationaal opererende onderneming heeft in 2018 de eerste grote order bij DAF geplaatst. Toen ging het om 250 nieuwe CF-trucks. De order voor 2020 is de volgende stap in verduurzaming van het wagenpark. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF de juiste partner. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de lage Total Cost of Ownership, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership waren voor Renewi doorslaggevend.

Grote diversiteit opbouwsystemen
“Renewi heeft 200 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen welke gelijk verdeeld worden ingezet op de Nederlandse en Belgische markt . DAF blijft hiermee preferred suplier”, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een grote variëteit aan chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel betreft achterladers met een kraakperssysteem. De order omvat verder voertuigen met zowel portaal- als haakcontaineropbouw, kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, trekkers voor een kipperopbouw en opleggers met een ‘walking floor’. Bijzonder in deze order is een kraanhaakchassis met 10 tons as voor, dat is een stukje vernieuwing.”

renewi

Renewi heeft een grote order geplaatst bij DAF trucks. Het gaat om 200 nieuwe DAF CF-voertuigen met verschillende opbouwsystemen.

Samenwerking van tientallen jaren
DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De onderneming geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

Duurzaamheid is een van zijn kernwaarden welke ten grondslag ligt aan alles wat Renewi doet. Ruim 90% van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie. Dat scheelt een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in zeven landen met een wagenpark van meer dan 2.400 voertuigen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie