laadstations
| 09:06 | Arjan Olsthoorn

DAF introduceert laadstations voor elektrische voertuigen

DAF Trucks introduceert een complete serie laadoplossingen. Deze zijn voor zowel de DAF LF Electric en CF Electric trucks als andere elektrische bedrijfsvoertuigen, inclusief bestelwagens.

DAF Trucks biedt een volledige range vaste laadstations aan met vermogens van 20 kW tot 360 kW. Voor maximale flexibiliteit zijn bovendien ook mobiele laders met vermogens van 24 kW tot 40 kW leverbaar.

Laadstations

Speciaal voor trucks die na afloop van hun dagelijkse ritten ’s avonds of ’s nachts worden opgeladen, zijn PACCAR-laders van 20 kW tot 50 kW beschikbaar. De laders van 120 kW en 180 kW zijn ontworpen voor snelladen en daardoor ideaal voor wagenparken waarbij elektrische voertuigen op meerdere routes of in meerdere diensten worden ingezet. De 180 kW lader levert genoeg vermogen om de meeste elektrische trucks in minder dan drie uur op te laden.

De krachtigste uitvoering is de PACCAR-lader van 350 kW, een ultrasnelle oplossing die voertuigen in minder dan twee uur volledig kan opladen of twee voertuigen tegelijkertijd kan snelladen. Mobiele laders zijn ideaal voor hulp bij hulp onderweg of in werkplaatsen waar maximale flexibiliteit van de laadinfrastructuur nodig is.

Aansluiting en onderhoud

De partners die DAF heeft geselecteerd voor de laadoplossingen hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in de bouw en aanleg van geavanceerde laadvoorzieningen. Dat garandeert, volgens de truckfabrikant, een naadloze integratie van onder meer de volledig elektrische DAF trucks met de laadpalen en de netwerksoftware. Indien nodig zorgen de partners ook voor de locatieschouw, de energiemodellen en de aansluiting. Ook onderhouden zij de laadapparatuur. Dat garandeert een optimale communicatie tussen de trucks en de PACCAR-laders.

‘Overstap naar elektrisch eenvoudig’

“De inzet van volledig elektrische trucks vereist een specifieke manier van plannen en werken”, aldus Richard Zink, Director Marketing & Sales van DAF Trucks. “DAF maakt de overstap voor zijn klanten zo eenvoudig mogelijk. We adviseren altijd over hoe een elektrische truck maximaal kan renderen in de dagelijkse werkzaamheden. En vanaf vandaag bieden we onze klanten ook laadapparatuur van topkwaliteit. Daardoor zijn zij verzekerd van de meest optimale integratie tussen de truck en de laadvoorziening.”

Klanten kunnen de PACCAR-laders aanschaffen bij DAF-dealers en in de TRP stores. De volledige range laadstations voor elektrische voertuigen krijgt twee jaar garantie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie