| 12:11 | Freek Mulder

DAF introduceert AEBS-3 noodremsysteem

Wie nu een nieuwe DAF LF, CF of XF aanschaft krijgt standaard het vernieuwde AEBS-3 (Advanced Emergency Breaking System) noodremsysteem op zijn voertuig. De belangrijkste verbeteringen hebben betrekking op de radar die voortaan gebruik maakt van 16 antennes (voorheen 7 stuk), een vergroot detectiebereik tot 250 meter (voorheen 200 meter) en de scanhoek is vergroot naar 120 graden (voorheen 50 graden). Laatstgenoemde zorgt ervoor dat ook invoegend verkeer vlak voor de auto beter wordt gedetecteerd.

Het nieuwe AEBS-3 veiligheidssysteem wordt geleverd in combinatie met ACC (Adaptive Cruise Control) en FCW (Forward Collision Warning) en werkt nauw samen rem- en stabiliteitscontrolesystemen van het voertuig. Het is daarmee in staat om zelfstandig een noodstop uit te voeren tot een snelheid van 80 km per uur.

4 Reacties
    1. Beste Jaap,

      Dank voor je reactie. DAF geeft 80 km per uur aan omdat dit de maximum toegestane snelheid is en omdat men tot die snelheid kan garanderen dat het voertuig onder nagenoeg alle omstandigheden tijdig tot stilstand komt. Omstandigheden zijn in dit geval o.a. staat van het voertuig en wegdek, het weer, de lading etc.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie