10.000ste Nieuwe Generatie DAF
| 11:47 | Arjan Olsthoorn

DAF heeft zijn 10.000ste Nieuwe Generatie DAF truck gebouwd

DAF heeft zijn 10.000ste Nieuwe Generatie DAF truck gebouwd. Deze mijlpaal bewijst het succes van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺. De officiële productie van DAF’s baanbrekende trucks werd pas afgelopen winter opgestart.

Bekijk de video onder dit bericht

De volledig nieuw ontwikkelde Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ werden uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’ en in verschillende landen bekroond met de titel ‘Truck of the Year’.

Brandstofbesparing

DAF is de eerste – en tot nu toe enige – truckfabrikant die optimaal gebruik heeft gemaakt van de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Daardoor is de nieuwe standaard gecreëerd op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. Aerodynamica, nieuwe aandrijflijnen en geavanceerde rijhulpsystemen zorgen ervoor dat klanten brandstofbesparingen van meer dan 10% noteren. Dat leidt tot vergelijkbare reducties in CO2-emissies, aldus de Eindhovense truckfabrikant.

Hoe de nieuwe DAF zich in de praktijk gaat bewijzen gaan we op korte termijn testen met de XG+ 480 op onze testroute.

‘Win-win combinatie’

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ zijn de favorieten van zowel chauffeurs als vlootbeheerders. Onze serie vlaggenschepen zit vol innovatie en is schitterend vormgegeven. Het is een droom om in te rijden en biedt de grootste en meest comfortabele cabines in de industrie. Ondernemers profiteren tegelijk van zowel lage operationele kosten als de hoogte inzetbaarheid. Een perfecte win-win combinatie.”

Eerbetoon aan medewerkers

Harry Wolters, president van DAF Trucks: “Deze mijlpaal van de 10.000ste Nieuwe Generatie DAF weerspiegelt niet alleen de geweldige kwaliteit van de trucks, maar is ook een eerbetoon aan de meer dan 10.000 hooggekwalificeerde medewerkers van DAF. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en after sales van onze bekroonde trucks.”

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie