| 17:20 | Arjen van Vliet

DAF met Harley-Davidson-lak

Ook deze week is er weer een aantal nieuwe trucks op de Nederlandse wegen gekomen. NedCargo breidt haar wagenpark uit met Volvo’s en Gist en Kleter hebben een nieuwe DAF XF in gebruik genomen

Bij supply chain specialist Gist uit Bleiswijk is de eerste van vijf nieuwe DAF’s XF460 Super Space Cab afgeleverd.

DAF XF-460 FAR firma Gist in Bleiswijk Archief nr. 161992

Het wagenpark van Gist bestaat uit meer dan tweehonderd trucks, waarvan zo’n zeventig procent DAF. De nieuwe bakwagens worden vooral gebruikt voor vervoer van bloemen, planten en levensmiddelen, zowel nationaal als internationaal.

Ook Kleter Transport uit Grubbenvorst heeft een XF460 aan het wagenpark toegevoegd. De nieuwe trekker wordt ingezet voor transport van tuinaarde, potgrond en houtsnippers voor de papierindustrie. De metallic blauwe lak is vrij uniek. Die stamt van het motormerk Harley-Davidson. Richard Kleter heeft deze van origine Amerikaanse lak gekozen om daarmee zijn Peterbilt-trekker te laten spuiten. “Die Peterbilt hebben we inmiddels verkocht. We hebben nog wel een Amerikaanse Kenworth. De blauwe lak vonden we zo fraai, dat we sindsdien al onze nieuwe trucks in deze kleur laten uitvoeren.” Kleter Transport heeft een wagenpark van negen trucks, waarvan vijf DAF’s.

Volvo’s voor Nedcargo Logistics

Nedcargo Logistics breidt het wagenpark in de komende maanden uit met veertien Volvo-trucks in verschillende configuraties. Tien voor de vestigingen in Nederland en vier voor België. Nedcargo International is de nieuwe naam voor Van Uden Logistics, Forwarding en Multimodal. Ook Eurobrokers uit Zellik, België, dat vorig jaar door Nedcargo werd overgenomen, gaat verder onder deze naam.

670_2017_NedCargo_Waddinxveen_005

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie