*

| 17:10 | Bert Mateboer

DAF-chassis omgebouwd voor betonpomptruckmixer

Drie maanden duurde de ombouw en opbouw van een DAF Euro 6-chassis tot betonpomptruckmixer. Maar nu heeft Betoncentrale Albeton uit het Zeeuwse Nieuwerkerk een truck die uniek is.

 

Met de bijzondere betonpomptruckmixer kan vanaf grote afstand beton in een bouwwerk worden verpompt, tot wel 40 meter. Handig in de drukke binnenstad van Amsterdam, waar Albeton met name actief is. ‘De pompmixer paste eigenlijk niet op een DAF Euro 6-chassis, dus wij zagen de ombouw als een uitdaging’, aldus Sjaak Remijnse van Truckland Noord-Holland. Hij schakelde de andere partijen in om in nauwe samenwerking het onmogelijke mogelijk te maken.

 

‘Er moest ruimte komen voor de stempelpoten van de betonmixer en buizen, hydropompen en luchtketels moesten verplaatst worden zodat de uitlaat vrij bleef’, vertelt Ton Boogert van pompmixerlevernacier Boogert Service. ‘Zelfs zoiets kleins als een luchtventiel kreeg een andere plek. Intensief werk, maar wel erg interessant om met elkaar oplossingen te vinden.’

Van Hermitage tot Pontsteiger

Het resultaat mag er zijn. ‘We zijn zeer tevreden over de betonpomptruckmixer en over dealer Truckland Noord-Holland’, vertelt directeur Johan Doets van Albeton. Deze betoncentrale heeft bijgedragen aan indrukwekkende bouwprojecten zoals het Eye Filmmuseum en De Hermitage Amsterdam. Momenteel is het bedrijf betrokken bij de bouw van de Pontsteiger, met daarin het duurste appartement van Amsterdam.

DAF truck met betonmixer en pomp van Albeton in Amsterdam

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie