*

DAF CF Silent voor P. Bos
| 13:31 | Korneel Luth

DAF CF Silent voor P. Bos

P. Bos Veevoeders uit Ederveen heeft een splinternieuwe DAF CF Silent in gebruik genomen.

Het is een strakke, opvallende CF 400 FT 4×2 trekker met SpaceCab en skylights. De CF heeft de geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en de 10,8 liter Paccar MX-11 motor. Er is niet bezuinigd op de aankleding van de truck. Details zoals de spiegels zijn meegespoten, net als een deel van de zonneklep en delen van de grille. Op het dak zijn grote luchthoorns en extra toplichtjes aangebracht. Ook mooi zijn de lichtmetalen wielen.

Silent is uitkomst

Voor P. Bos Veevoeders zijn andere zaken echter minstens zo belangrijk. Zo is de ‘Silent-modus’ van de DAF CF een uitkomst. “Dit is belangrijk voor ons, omdat wij in de dorpskern zijn gevestigd”, zegt Robert Bos.

P. Bos mengvoeder- en kunstmesthandel, een middelgroot bedrijf, produceert per jaar ruim 150.000 ton mengvoeder. Het samenstellen van specifiek maatvoer behoort ook tot de mogelijkheden. Alle voeders worden geproduceerd volgens de GMP+ HACCP- normen en voldoen aan de eisen van Q&S en KAT. Ook is P. Bos veevoeders aangesloten bij de stichting Secure Feed. Dertig medewerkers zorgen er voor dat de voeders voor legpluimvee, vlees- en fokvarkens, rundvee en kalveren, dagelijks in heel Nederland en daarbuiten worden afgeleverd.

DAF-dealer

Voor het transport zet P. Bos al tientallen jaren DAF-trucks in. Het wagenpark bestaat momenteel uit acht DAF’s: zes druktankwagens, een blaaskippertrailer en een huiftrailer met kooiaap.

P. Bos Veevoeders bestelde de DAF CF bij Bakker Bedrijfswagen Groep met DAF MultiSupport Warranty Plus garantie-pakket. De gratis chauffeurstraining ‘Het Nieuwe Rijden’ van één dag, geldig voor Code 95, is een belangrijke extra service van de dealer”, zegt Robert Bos.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie