DAF CF Silent voor Coenen
| 16:13 | Korneel Luth

DAF CF Silent voor Coenen

Bij Coenen Boxmeer zijn drie stille DAF CF’s met zogeheten ‘Silent Modus’ in gebruik genomen voor stille distributie.

Een bewuste keuze voor de DAF CF Silent van Theo Coenen, eigenaar van Coenen Boxmeer: met drie nieuwe DAF CF 400 FT Euro 6 trekkers met de Silent-modus, kan er ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen geladen en gelost kunnen worden in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden.

De drie DAF CF trekkers zijn uitgerust met de 10,8 liter Paccar MX-11 motor wat een gewichtsvoordeel oplevert van ruim 180 kilogram. Bovendien zorgt de DAF Predictive Cruise Control (PCC) in combinatie met Predictive Shifting van de AS Tronic versnellingsbak voor een verdere brandstofbesparing.

Quiet-Truck certificaat

Door de speciaal ontworpen geluidsisolatie van de versnellingsbak en de ‘silent’-functie in de motorsoftware – geactiveerd door de ‘silent’-schakelaar op het dashboard – wordt het maximale toerental en motorkoppel beperkt. Hiermee blijft het geluidsniveau onder de 72 dB(A).

Naast een ruimere inzet, komt de uitvoering vanwege certificering van Stichting Piek-keur ook in aanmerking voor de MIA en VAMIL-regelingen betreffende de bedrijfswinst en de fiscale afschrijving.

DAF Predictive Cruise Control, Predictive Shifting

De trucks zijn tevens uitgerust met Predictive Cruise Control dat gebruik maakt van GPS-technologie om te weten waar de truck zich exact bevindt en met welke rijomstandigheden de komende 1 tot 2 kilometer rekening moet worden gehouden. Het systeem anticipeert op hellingen en afdalingen, waarbij Predictive Cruise Control de ideale snelheid en Predictive Shifting de ideale versnelling bepaalt.

Coenen Boxmeer koel-vriestransport

Met 25 koel- en vrieseenheden en 45 gemotiveerde medewerkers verzorgt Coenen Boxmeer 24/7 de distributie van verse- en diepvriesproducten, van slagerij om de hoek, naar supermarkten en distributiecentra in de Benelux en Duitsland.  In Haps beschikt de dochteronderneming van Coenen ‘Districenter Cuijk’ over een opslag mogelijkheid voor ca. 4500 pallets diepvries en 1300 m2 gekoelde opslagruimte. Met bakwagens, aanhangwagens en opleggers voorzien van 2-compartimenten worden de levensmiddelen gekoeld en/of bevroren afgeleverd.

Coenen Boxmeer beschikt over meerdere LZV-combinaties. De nieuwste trailer voor het koeltransport is muisstil. Met stroom die wordt gewonnen bij het afremmen, wordt de koelmotor gevoed, en de laadklep krijgt de stroom via zonnepanelen op het dak. Twan Heetkamp ontwikkelde deze bijzondere trailer.

Foto: Twee van de drie nieuwe Silent DAF CF 400 FT trekkers van Coenen Boxmeer, met de groene Heetkamp- oplegger. Theo Coenen (rechts op de foto) ontvangt de sleutels van Frank Huisman.

Lees ook:

IAA primeur: DAF presenteert extra stille CF distributie-truck

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie