D-TEC schrootkipper
| 13:39 | Bert Mateboer

D-TEC ontwikkeld nieuwe schrootkipper

Trailerbouwer D-TEC heeft een nieuwe kipper voor de recyclingsector ontwikkeld. De schrootkipper is ontworpen voor stabiliteit en duurzaamheid, maar tegelijkertijd is het een echte lichtgewicht in zijn klasse. Tijdens het ontwerpproces is gebruikgemaakt van veel bewezen marktontwikkelingen en de expertise van Christian Lück uit Duitsland.

D-TEC heeft ervaring met de productie van lichtgewicht tanktrailers en containertrailers. Ook bij de productontwikkeling van de kipper was een laag leeggewicht een belangrijk uitgangspunt. Algemeen directeur Gerrit van Vlastuin: “Dankzij onze jarenlange ervaring met het bouwen van lichtgewicht trailers door onder andere de toepassing van hoge treksterkte staal, zijn wij nu ook in staat om een lichtgewicht kipperchassis op de markt te zetten. Door het geoptimaliseerde ontwerp en door het toepassen van zeer slijtvaste Hardox-zijwanden van 3 millimeter en een Hardox-bodemplaat van 5 millimeter is de kipper bij een volume van 57 m³ leverbaar vanaf 7.400 kilo.”

D-TEC schrootkipper

Door het geoptimaliseerde ontwerp en door het toepassen van zeer slijtvaste Hardox-zijwanden van 3 millimeter en een Hardox-bodemplaat van 5 millimeter is de kipper bij een volume van 57 m³ leverbaar vanaf 7.400 kilo.

Veiligheid en gebruikersgemak
Bij deze productontwikkeling vormde het minimaliseren van de omvalkans een belangrijk aandachtspunt. “Daarom ontwikkelden we de kipper met een laag zwaartepunt en heeft hij een torsiestijf chassis met uniek schorenconcept. Dit laatste komt de veiligheid ten goede”, aldus van Vlastuin. Voor het makkelijker en sneller lossen van de lading is de vorm van de bak conisch (loopt taps toe) en bestaan de zijwanden uit één plaat zonder extra lasnaden. Eén van de achterdeuren kan optioneel uitgerust worden met een graanschuif.

Europese markt
“Met de ontwikkeling van het chassis en de bak hebben wij gekeken naar onze eerdere ervaringen en de behoeften vanuit de markt. Het eerste prototype is als test ingezet bij één van onze klanten en door verschillende chauffeurs intensief gebruikt. De kipper heeft de test goed doorstaan, de bodem en de zijwanden zien er na gebruik nog goed uit. We zijn daar heel tevreden over”, vertelt Van Vlastuin enthousiast. Bij het ontwerp hield D-TEC eveneens rekening met de inzetbaarheid in geheel Europa. “Vooral bij het chassisontwerp en met de uitwerking van de verschillende bakuitvoeringen hielden we rekening met de diverse markten. Met als resultaat een optimale gewichtsverdeling voor de verschillende markten.”

D-TEC schrootkipper

Meer dan 30 jaar ervaring
D-TEC heeft meer dan 30 jaar ervaring in de productie van containerchassis en (mest)tanktrailers. De trailerfabrikant levert een uitgebreid programma van containertrailers, waaronder de bekende Flexitrailers en Combitrailers die worden afgezet in heel Europa. De tanktrailers van D-TEC zijn ontwikkeld voor de Europese mest- en biogasmarkt met een uitgebreid aanbod aan opties.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie