| 15:10 | Arjan Olsthoorn

D-TEC lanceert haar eerste starre kieptrailer

Trailerbouwer D-TEC lanceert haar eerste starre kieptrailer. ‘De kipper is uitgevoerd met een aluminium volumebak van 58 m3 en kan gelost worden via de klep, de deuren of de graanschuif. Dit zorgt voor meer flexibiliteit.

“Met de nieuwe kipper sluit D-TEC goed aan bij de wensen in de markt”, aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin. Een laag leeggewicht vormt voor D-TEC altijd een belangrijk speerpunt tijdens de ontwikkeling van een nieuwe trailer. Ook bij de productontwikkeling van de kipper nam de trailerbouwer dit als uitgangspunt. Van Vlastuin: “Dankzij de jarenlange ervaring met de productie van containerchassis en de toepassing van hoge treksterktestaal zijn wij nu ook in staat om een lichtgewicht kipperchassis op de markt te zetten. Met een aluminium laadbak als opbouw bieden we een kipper aan die voldoet aan de lichtste oplossing in de markt.”

Bij deze productontwikkeling vormde het minimaliseren van de omvalkans een belangrijk aandachtspunt. “Daarom ontwikkelden we de kipper met een laag zwaartepunt en heeft hij een torsiestijf chassis met uniek schorenconcept. Dit laatste komt de veiligheid ten goede.” Bij het ontwerp hield D-TEC eveneens rekening met de inzetbaarheid in geheel Europa. “Vooral bij het chassisontwerp en met de uitwerking van de verschillende bakuitvoeringen hielden we rekening met de diverse markten. Om de lading af te dekken is de kipper zowel leverbaar met een handmatig afdekzeil als met een hydraulisch aangedreven afdekzeil.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie