Agro Tanktrailer
| 09:33 | Arjan Olsthoorn

D-TEC lanceert Agro Tanktrailer voor weg en weiland

Trailerbouwer D-TEC lanceert een Agro Tanktrailer die zowel geschikt is voor wegtransport als voor rijden op het land. Dit sluit goed aan bij de wensen van loonwerkers en transporteurs die de mest direct willen leveren aan een uitrijvoertuig of een veldrandcontainer.

“Met deze Agro Tanktrailer spelen we in op de marktvraag naar multifunctionele inzetbaarheid”, aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin. De D-TEC Agro Tanktrailer is standaard uitgerust met het D-TEC gedwongen stuursysteem. Dit stuursysteem is uitgerust met 3 navolgende assen om hiermee een zo laag mogelijke bodemdruk te bereiken. Het grote voordeel van dit stuursysteem is dat de landbouwgrond veel minder wordt beschadigd. Daarnaast zijn krappe boerenerven ook goed bereikbaar.

Optioneel is de tanktrailer leverbaar met een losarm, inclusief afstandsbediening: een ideale oplossing voor een snelle en efficiënte manier van lossen in een veldrandcontainer. “Met name bij veel korte ritten levert dit een behoorlijke tijdwinst op,” aldus Vlastuin.

Agro Tanktrailer

Mart Munsters B.V.

De tanktrailer is leverbaar met een tankvat vanaf 29,5 kuub. Inmiddels heeft D-TEC de eerste Agro Tanktrailer geleverd aan Mart Munsters B.V. Loon- en Grondwerken. Van Vlastuin: “We hebben deze tanktrailer op klantspecificatie gebouwd. Met onder andere een tankvat van 36 kuub, een weegsysteem, een Börger-verdringerpomp, een containerlosarm en een watertank om te kunnen reinigen bij het laden en lossen.”

‘We kunnen er overal mee komen’

Afnemer Munsters licht zijn ambities met de nieuwe trailer toe: “Deze oplegger zal worden ingezet voor het korte-afstand-werk voor de aanvoer van zelfrijders. Voorheen deden we dit werk met een 3-asser combinatie en nu dus met deze Agro Tanktrailer en de Agrotruck. Het grote voordeel ten opzichte van een normale trekker-oplegger-combinatie is, dat wij er overal mee kunnen komen. We kunnen hiermee op het perceel lossen, op onverharde (zand)wegen rijden en op de openbare weg.”

Tanktrailers voor mest, slib en afvalwater

D-TEC produceert sinds 1987 mestopleggers voor de Nederlandse markt. Vanwege de beperkte ruimte op de Nederlandse boerenerven is daarbij vanaf het begin ingezet op gestuurde voertuigen. Daarnaast leveren we buiten Nederland ook starre opleggers, waarvan de laatste as vaak naloop gestuurd is.

De jarenlange ervaring van D-TEC heeft geleid tot een uitgebreid leveringsprogramma, van klein tot groot. Van eenvoudige tot de meest gecompliceerde vacuüm- en pomptankwagens die in mest, slachtafval, slib, veevoer en afvalwater worden toegepast. De focus ligt op een laag eigen gewicht, lage onderhoudskosten, een hoge inruilwaarde en een hoge mate van continuïteit in de technische uitvoering. Van Vlastuin: “Dankzij de voortdurende stapsgewijze optimalisatie kunnen we vandaag zeggen dat we écht de top hebben bereikt in productkwaliteit en in inzetbaarheid voor de klant.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie