CTS
| 12:38 | Arjan Olsthoorn

CTS Group kiest voor 5 DAF CF trekkers

Ter vervanging van vier bestaande trekkers en als uitbreiding op het wagenpark, leverde Truckland aan CTS Group in Nieuw-Vennep vijf DAF CF 450 FT 4×2 Space Cab trekkers. Een grondige marktverkenning ging aan de keuze vooraf, maar ook nu viel de keuze op een DAF.

Het in mei 25 jaar bestaande CTS Group in Nieuw-Vennep heeft vanaf de start een relatie met het Nederlandse truckmerk. “We kiezen regelmatig voor DAF, maar hebben er altijd wel een of meerdere andere merken naast rijden”, legt Johan Bakker uit. Johan Bakker is General Manager Benelux Services en in die functie ook verantwoordelijk voor de 27 eigen trekkende voertuigen en de aanzienlijk grotere vloot eigen opleggers die getrokken worden door diverse charters, die dagelijks voor het bedrijf in Europa op pad zijn.

Johan Bakker vervolgt: “Het ging om de vervanging van vier bestaande voertuigen en één voertuig als uitbreiding. Op de aankoopmomenten kijken we altijd weer wat de markt te bieden heeft en bepalen dan onze keuze. DAF en Truckland kwamen deze keer weer als beste uit de test. Al eerder kozen we voor de DAF CF en ook nu is dat het geval. Dat komt deels door de goede ervaringen op het gebied van inzet, verbruik en betrouwbaarheid van de huidige DAF CF trekkers. Ook de samenwerking met dealer Truckland Schiphol.

Daarnaast kozen we voor de CF omdat deze voertuigen goed bij ons distributiewerk passen. De CF heeft een MX11 motor met 450 pk plus MX Engine Brake en is met de TraXon automaat uitgevoerd. De trucks zijn voorzien van luxe chauffeursstoel, lederen stuurwiel, koelkast, standkachel en dubbele bedden. De chauffeurs die ermee rijden zijn er ook prima over te spreken. Het onderhoud aan deze nieuwe DAF CF trekkers zal bij Truckland Schiphol plaatsvinden.”

Lees ook:
Deze DAF 1600 uit 1971 is nog helemaal origineel

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie